Home » Stamina – Live In The City Of Power

Stamina – Live In The City Of Power

door Maurice van der Zalm
242 views 2 minuten leestijd

Het Italiaanse Stamina brengt na vier albums een livealbum uit met de titel Live In The City Of Power. De melodische progressieve metalband is in 2001 opgericht door Luca Sellitto, die verantwoordelijk is voor alle composities op het livealbum. Na enige tijd had Luca een complete band bij elkaar en in 2003 bracht de band de eerste EP uit. Gedurende de jaren is van de complete line-up van toen niets meer over behalve Luca zelf. Met het vierde album System Of Power zien we zanger Alessandro Granato verschijnen in de line-up. Het vierde album System Of Power staat met meer dan de helft van composities aardig centraal op Live In The City Of Power.
Wat je te horen krijgt is een band die kracht en vooral plezier uitstraalt. Het karakter van het concert ligt sterk in de melodische progressieve rock met een aantal knipogen naar de powermetal. Alessandro is live een begenadigd zanger en zet een sterk geluid neer. Daarbij is de interactie met het publiek prettig. Niet teveel en op zijn tijd zoekt hij de interactie.
Van het laatste album speelt Stamina Why?, Must Be Blind, Love Was Never Meant To Be, One In A Million en Holding On. Stuk voor stuk composities die aanspreken en dat komt sterk door de aantrekkelijke melodie die gevoed wordt door een pompend drumritme van Fedeerico Cozza, dat sterk ondersteund wordt door het gitaarwerk van Luca Silletto die regelmatig stuivertje wisselt met toetsenist Giovanni Sellitto wat betreft de stempel op het totale geluid. Ze weten elkaar mooi af te wisselen met functionele en (korte) solo’s. One In A Million heeft wat progressieve tempoinvloeden en het basspel van Carmine Vivo zorgt in One In A Million en Must Be Blind voor een goede groove.
Het derde album Perseverance levert de composities Perverance , Higher en Breaking Another String. Het past uitstekend in het gehele plaatje en zorgt zo voor een overkoepelend beeld van de band. Perseverance is daarin vrij eenvoudig van opzet en beweegt zich een klein beetje richting de hardrock/heavy metal van weleer.
De handjes mogen aan het eind nog één keer op elkaar bij Eyes Of The Warrior, dat afkomstig is van Two Of A Kind uit 2010 en is  inderdaad een mooie afsluiter van het optreden.
Ik kende Stamina eigenlijk nog niet, maar krijg met Live In The City Of Power een mooi doorkijkje van het werk van de Italianen en dat is zeker de moeite waard van het luisteren. Rock Company heeft er goed aan gedaan om met de band in zee te gaan, want deze band past uitstekend bij dit label dat het accent sterk legt om melodieuze metal/rock van kwaliteit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00