Home » Cranston – II

Cranston – II

door Edwin Knip
259 views 1 minuten leestijd

Stevige rock die leunt op de jaren tachtig sound.
Na het titelloze debuut uit 2016 is dit het tweede album van Cranston. De band bestaat uit zanger Phil Vincent (Legion), multi instrumentalist Paul Sabu en drummer B.F. D’Ercole. Sabu speelt op het album gitaar, bas en de toetsen. En hij verzorgt de achtergrond zang. Phil Vincent is ook bekend van onder andere de band Tragik, muziek die te vergelijken is met Foreigner, Journey en Winger.
Het nieuwe album telt elf sterke rocknummers. Stevig gitaarwerk en beukende drums doen hun best om de vocalen van Vincent bij te houden. De nummers zijn melodisch en hier en dar doorspekt met lange gitaarsolo’s. Het album opent met Always On The Run, een lekker in  het gehoor liggend uptempo rock nummer. Wrong Side Of Town heeft een erg aanstekelijk refrein en een iets langzamer tempo.
Soul Crusher is een nummer met twee gezichten, er zitten zowel stevige als langzame stukken in. In Throwin’Down wordt het tempo weer wat opgevoerd en worden de gitaarpartijen wat steviger. Vincent blijkt over een uitstekende stem te beschikken, zonder moeite weet hij zich verstaanbaar te maken. Dead And Gone is de afsluiter van de ruim drie kwartier durende luistersessie. Het is wederom een stevig rock nummer met een lekker in het gehoor liggend refrein.
Liefhebbers van jaren tachtig rock kunnen dit album zonder meer aanschaffen, lekkere melodische hardrock in een modern jasje, maar geïnspireerd door ouder werk.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00