Home » Slug Comparison – When You Were Living Here

Slug Comparison – When You Were Living Here

door Edwin Knip
168 views 1 minuten leestijd

Vier eerder uitgebrachte EPs zijn nu eindelijk gebundeld en aangevuld met twee nieuwe nummers.
Zanger/gitarist Doug Harrison van de band Fen heeft naast deze band ook tijd en inspiratie om solo werk uit te brengen. Zijn vier EPs zijn nu eindelijk gebundeld en op één album gezet. En Harrison heeft er nog twee spiksplinternieuwe nummers aan toegevoegd. Op de opnames wordt Harrison bijgestaan door drummer Randall Stoll (KD Lang) en bassist Mike Young (Devin Townsend, Fen).
Het resultaat mag er zijn, twaalf nummers in het genre rock met hier en daar een knipoog naar pop gerelateerde muziek. Hyperslump heeft direct al vanaf het begin een beat die je haast dwingt om jezelf op de dansvloer te begeven. Thoughts is een wat langzamer poprock nummer waarin de nadruk op de zang ligt. Bij vrijwel alle nummers is de muzikale begeleiding ondersteunend aan de zang.
So Ya Got A Great Guitar begint met een lekkere gitaarsolo waarna de drums invallen. Het nummer is stevig en bevat een paar ruige riffs. Purple Monkey is weer van een heel ander kaliber, Harrison begeleidt zichzelf op een akoestische gitaar en leidt de luisteraar door dit ingetogen nummer.
In de twaalf titels laat Harrison horen een begenadigd schrijver te zijn, de nummers zijn zowel tekstueel als muzikaal van een hoog niveau. Dit is een album dat zeker aandacht verdient.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00