Home » Daisy Driver – Nulle Part

Daisy Driver – Nulle Part

door Edwin Knip
136 views 2 minuten leestijd

Franstalige rock geïnspireerd door jaren negentig bands als Nirvana, Foo Fighters en Blur.
De band is in 2015 opgericht en bestaat uit zanger Daniel Falzone, bassist Alexandre Kula, gitarist Hugues Gervasi en drummer Alexis Krajder. Meteen vanaf de eerste tonen van Drowning is het raak. Harde drumslagen, stevige gitaar riffs en een krachtige zang stuwen een melodieuze rocksong door de ruimte. Het grootste gedeelte van het album is Franstalig, maar de band schuwt het Engels niet. Falzone heeft een dusdanige stem dat een vergelijking met bijvoorbeeld Foo Fighters inderdaad tot de mogelijkheden behoort. De New York & Madrid begint met een lekker basloopje. Het nummer is wat rustiger dan het voorgaande nummer. Het nummer gaat over oorlog, terrorisme en aanslagen.
In totaal staan er vijftien nummers op het album, goed voor ruim vijftig minuten aanstekelijke muziek. Blesse Mon Coeur gaat over de liefde, en I Love Paris is bijna een disco nummer.  El Loco is lekker ruig en wild, en zo is het hele album een mooie mengelmoes van verschillende nummers die perfect bij elkaar passen. Als eerbetoon heeft de band ook twee jaren 80 nummers opgenomen. Morgane De Toi van Renaud en Elle A Les Yeux Revolver van Marc Lavoine. Geen hits in Nederland voor zover ik weet, maar wel bekend in Frankrijk.
Na vijftig minuten luisteren is het duidelijk, dit is een band die je live wilt zien. Je wilt weten of de energie die van de opnames afspat ook live getoond wordt. En het is ook duidelijk dat dit album vaker beluisterd gaat worden, er is geen moment op het hele album om je te vervelen. Elk nummer heeft weer een andere muzikale insteek en zo blijft de band verrassen. Al met al een hele dikke voldoende voor deze Franse rockers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00