Home » Dan Brooklyn – Liber XLIV (The Mass Of The Phoenix)

Dan Brooklyn – Liber XLIV (The Mass Of The Phoenix)

door Filip van der Linden
529 views 1 minuten leestijd

De Nederlandse metaldrummer en shockrocker Dan Brooklyn debuteert met de single Liber XLIV (The Mass Of The Phoenix).

dan volgde een opleiding aan de Metal Factory in Eindhoven en speelde bij de Nederlandse metalband Selfmachine en bij de Amerikaanse band Athanasia. Daar leerde hij Caleb Bingham kennen, bekend van Five Finger Death Punch, en die heeft meegewerkt aan The Great Beast, het solo-album van Dan Brooklyn.

Dat album gaat over Aleister Crowley, een omstreden Britse schrijver die veel bezig was met het occulte. Crowley’s werk en leven inspireerde eerder reeds Iron Maiden en Ozzy Osbourne.

Op Liber XLIV (The Mass Of The Phoenix) brengt Dan Brooklyn een heel divers geluid. Er zit wat Rammstein in, maar ook Ghost, een beetje moderne heavy metal als Shuulak, een beetje industrial als bij Marilyn Manson en het narratieve van de recentste Alice Cooper-albums. Goede track, ingenieuse opbouw, knappe arrangementen en productie. Maar er komen wel heel veel zaken bij elkaar in dit ene nummer en de vocalen kunnen mij niet meteen helemaal overtuigen. Deze single maakt mij wel benieuwd naar het album. Dat komt uit op 1 december.

Wie met Aleister Crowley flirt, moet toch een klein beetje shockeren en wellicht daarom bestaat de eerste video van Dan Brooklyn in een censored en een uncensored versie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00