Home » Exoto neemt afscheid met een laatste nieuw album

Exoto neemt afscheid met een laatste nieuw album

door Filip van der Linden
711 views 1 minuten leestijd

De Belgische deathmetalband Exoto heeft zowel goed als minder goed nieuws te melden. 

Februari 2023 gaat de band de studio in voor het opnemen van het nieuwe album Final Festering. Het opnemen, mixen en masteren zal ongeveer eind maart klaar zijn zodat het album normaal in de tweede helft van april uitgebracht kan worden op cd.

Exoto is nog in gesprek met verschillende labels. Waarschijnlijk verschijnt het album ook op vinyl maar die zal meer dan waarschijnlijk enkele maanden later uitkomen dan de cd zijn. Voor deze opnames doet Exoto, net als voor de EP Absolution in Death uit 2019, opnieuw een beroep op Yarne Heylen (Carnation, Nervosa, Warbringer, Cathubodia, …).

2023 wordt meteen ook het laatste jaar voor Exoto als band, vanwege de gezondheidstoestand van zanger en enig overgebleven oorspronkelijk bandlid Chris. Door een verkeersongeval in 2019 is de nek van Chris beschadigd. Repeteren en optreden maakt alles nog pijnlijker en dat wordt stilaan onhoudbaar. De band neemt nog acht maanden de tijd om het laatste album live te promoten en dan sluiten ze af met een afscheidsoptreden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00