Home » Fear Disease – Floodgates

Fear Disease – Floodgates

door Filip van der Linden
539 views 1 minuten leestijd

Fear Disease is de nieuwe bandnaam van de Belgische band Limbo. Op Floodgates, hun debuut als Fear Disease, mixen ze thrash met death en groove metal. Dat levert een interessante en agressieve brok metaltracks op.

Het album werd in Italië opgenomen en komt uit bij WormHoleDeath Records. Floodgates opent bijna letterlijk met een poortsluis die pengaat : op de eerste drie tracks ligt het tempo heel hoog en worden alle elementen van thrash en death netjes gecombineerd, met een knipoog naar het vroegste werk van Slayer en Sepultura. De agressieve gitaren van de thrash, death-vocalen en drumritmes met een diepe groove. Op No Man’s Land wordt daar nog een blackmetalriff aan toegevoegd. Op Victimized komt er een stukje zweverige gothic noise bij. Ze hebben geen schrik om buiten de grenzen van genres te kleuren en doorgaans levert dat sterke composities op.

Op dit album heeft elk nummer een eigen gezicht en dat begint hier vaak al bij de sterke intro’s, zoals die van Stalemate. Op een paar tracks vragen ze wel veel van de luisteraar.Ardent Apostate opent met een slam-metal-stukje dat overgaat in een epic heavy metal-gitaarsolo en daarna gaat het nog naar thrash en death.

Bokkenrijders is muzikaal één van de beste of meest aanstekelijke track van het album. Wel is het jammer dat net op deze track met Nederlandstalige songtitel de lyrics het moeilijkst te volgen zijn.

België had al heel wat fijne bands in de aanbieding en deze Fear Disease is daar een mooie aanvulling op.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00