Home » De affiche van GMM zo goed als rond en nieuwe naam voor de Metal Dome

De affiche van GMM zo goed als rond en nieuwe naam voor de Metal Dome

door Maurice van der Zalm
128 views 3 minuten leestijd

De affiche van Graspop Metal Meeting 2019 krijgt vandaag één van zijn laatste aanvullingen. Alweer een pak stevige namen waarmee het festival kan pronken. 13 stuks dit keer: Beartooth komt er bij op de pre-dag van het festival op donderdag. Architects, Carpenter Brut, Atreyu, en Candlebox worden toegevoegd aan het programma van vrijdag. Behemoth, Clutch, Beast In Black aan dat van zaterdag. En tot slot: Gojira, Kvelertak, Deadland Ritual (metal’s nieuwste super group van Black Sabbath’s Geezer Butler en ex-Guns N‘ Roses’ Matt Sorum), While She Sleeps, en Insomnium komen op zondag naar Dessel. 
KISS, Slipknot, Within Temptation zijn de headliners van het festival dat van 21 t/m 23 juni plaatsvindt in het Festivalpark aan de Stenehei in Dessel. Andere topacts zijn onder meer Slayer (de allerlaatste Benelux show!), Def Leppard en Sabaton. Een overzicht van alle tot op heden bevestigde namen in een handig overzicht per dag via deze link hier. Final touches aan de line-up volgen weldra.
De ticketverkoop voor GMM 2019 is reeds gestart via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. Na de uitverkochte editie van vorig jaar met 200.000 bezoekers zijn 142 dagen voor aanvang alvast de VIP-dagtickets voor zondag uitverkocht. Ook met de andere ticketcategorieën gaat het aardig vooruit.
Een nieuwigheid: het Metal Dome podium wordt herdoopt naar de Red Bull Music Metal Dome. Red Bull, Red Bull Music en Graspop Metal Meeting gaan al een tijd goed tesamen. Deze samenwerking bereikt vanaf dit jaar een nieuw gevleugeld hoogtepunt met een nieuwe naam en een nieuwe inrichting van de Metal Dome. Een plek om tot in de vroege uurjes na te feesten. Een plek om de ruigere bands aan het werk te zien en vooral, een plek waar je op de vooravond van het festival drie talentvolle bands van eigen bodem kan ontdekken. Red Bull Music scout een heel jaar lang naar talent. Maar Belgische bands kunnen ook zelf een gooi doen naar een slot op het podium van de Red Bull Music Metal Dome door zich kandidaat te stellen via gmm@redbullmusic.be en dit voor vrijdag 22 februari 12u. Verneem alle info via de link hier.
Over GMM 2019
Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t.e.m. 23 juni. Voor de 24ste keer zal de Stenehei in Dessel daveren op zijn grondvesten! Traditiegetrouw barst de affiche van de beste bands uit alle genres: van hardrock tot death metal, van black metal tot punk en metalcore, en nog veel meer. Verzamelen geblazen voor metalheads van over heel de wereld. Het wordt weer een zware metalen hoogmis vol episch gitaargeweld, snelle blastbeats en brutale screams. Bereid je nekspieren maar al voor!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00