Home » De Heideroosjes – Paradiso (Amsterdam) 13/01/2023

De Heideroosjes – Paradiso (Amsterdam) 13/01/2023

door Maurice Tonies
614 views 5 minuten leestijd

Een pandemie, het vaderschap van frontman Marco Roelofs, de fans moesten om diverse redenen even geduld hebben tot hun favoriete Limburgse punkrockband De Heideroosjes de show in Paradiso zouden gaan inhalen. Van uitstel is in ieder geval geen afstel gekomen. Op vrijdag de dertiende staan dan ook de fans gehuld in de alom bekende rode shirts in de rij om Paradiso in Amsterdam onveilig te gaan maken.

De poptempel in Amsterdam blijkt onbedoeld de allerlaatste show van de clubtour van De Heideroosjes. De band moest een paar shows verzetten en vooralsnog is dit dan ook de laatste kans om Marco en kornuiten aan het werk te zien. Zoals bekend zijn De Heideroosjes sinds kort weer bezig met een succesvolle clubtour en is het onduidelijk wat hun plannen zijn. Wat gaat er allemaal na deze show gebeuren? Heeft Marco misschien al wat nieuws voor ons?

Allereerst gaan we heerlijk genieten van de punkrockklanken in Paradiso. Als de intromuziek van Oh Heideroosje heeft geklonken is het meteen feest in Paradiso. Met setopener Break The Public Peace gaan de kelen direct wijd open en zien we een zee van rode t-shirts door de grote zaal stuiteren en moshen. Van langzaam een show opbouwen is geen sprake, de band staat meteen aan en is in topvorm. Misschien beweegt frontman Marco nog wat roestig, maar na een paar nummers si daar ook geen sprake meer van. Het moet voor de heren ook fantastisch zijn om in deze zaal te spelen en zien hoe hun fans helemaal uit hun dak gaan, de teksten meebrullen en er compleet voor gaan.

De Heideroosjes spelen dan ook een set vol met favorieten, zowel in het Nederlands als in het Engels. Het maakt de fans dan ook niet uit, ze kennen alles woord voor woord. Vol overgave zingen ze mee op Lekker Belangrijk, Ik Wil Niks, Damclub Hooligan en Nothing’s Wrong. Gedurende de pandemie brachten de heren nog het album Infocalyps uit, waarvan ook een aantal tracks op de setlist prijken, maar ook staat men stil bij het jubilerende Kung Fu-album. De lijst met nummers om uit te kiezen is in de loop der jaren alleen maar langer en langer geworden, maar de punkboodschap blijft bij de Heideroosjes fier overeind. Schoppend tegen de politiek, drukmakend over de oorlog en dat blijkt anno 2023 nog steeds actueel. Zo wordt Regular Day In Bosnia omgedoopt tot Regular Day In Oekraine, waarna het nummer Val Maar Dood wordt opgedragen aan President Poetin.

De dood blijkt ook op een andere manier een thema bij De Heideroosjes. Zo staat men stil bij hen die ze ontvallen zijn met het nummer Ik Zie Je Later en ook mag het overlijden van Henny Vrienten niet vergeten worden. De band covert Doe Maar-klassieker Doe Maar Net Alsof en het publiek zingt vrolijk mee. De avond in Paradiso kent dan ook meerdere gezichten en ook is dat soms te merken en aan frontman Roelofs die naast zijn grappen ook even wat serieuze informatie deelt. Hij vertelt over het vaderschap, maar ook over het feit dat dit voorlopig weer even de laatste show is van De Heideroosjes. Er wordt in 2023 nog èèn festivalshow gedaan en dan wordt het echt pas in 2024 dat we de punkrockers uit Limburg weer zullen gaan zien.

Daarom wordt er nog volop gefeest in Paradiso. De een na andere fan beklimt het podium voor een stagedive en de crowdsurfers gaan door heel de zaal. Soms zijn de crowdsurfers weer net op tijd geland, want ook de circlepits mogen niet ontbreken vanavond. Een golf van rode t-shirts gaat van links naar recht door Paradiso en dat allemaal met een grote brede glimlach. Iedereen heeft het enorm veel naar hun zin. De Heideroosjes kunnen dan ook niets verkeerd doen vanavond. Even tappen de heren uit een heel oud vaatje. Zo klinken Klapvee, Punica en Tering Tyfus Takketrut en deze nummers doen de zaal exploderen.

Helaas verlaten de heren hierna het podium en weten we dat er slechts nog een toegift in het verschiet ligt. Maar wat hebben ze nog heerlijke tracks voor het laatst bewaard.  Zo hebben we Sjonnie & Anita nog niet afgevinkt en mag lijflied I’m Not Deaf (I’m Just Ignoring You) ook niet ontbreken. Voor de laatste maal zetten De Heideroosjes de grote zaal van Paradiso op zijn kop. Het is frontman Marco opgevallen dat er veel jeugdige bezoekers aanwezig zijn en om deze jongeren een kans te geven om ook te stagediven roept hij iedereen op die nog geen achttien is om het podium te beklimmen en tijdens het laatste nummer een poging te wagen. De Heideroosjes willen graag iedereen laten genieten van deze happening en met afsluiter United Scum komt er dan ook een passend slot op deze geweldige avond.

Op dit moment is het nog niet bekend gemaakt welke festivalshow De Heideroosjes gaan aandoen en wanneer die terugkeer in 2024 gaat komen is ook nog onbekend. De heren zullen terugkeren, maar ondertussen draaien we nog even alle grote hits, net zoals alle fans die met een bezweet bovenlijf en tevreden glimlach weer huiswaarts keren… De Heideroosjes… tot de volgende keer!

*** Inmiddels is bekend dat De Heideroosjes op zaterdag 24 juni 2023 op het festival Jera On Air staan ***

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00