Home » Dee Snider – Leave A Scar

Dee Snider – Leave A Scar

door Jochem van der Steen
282 views 2 minuten leestijd

Drie jaar terug maakte Hatebreed frontman Jamey Jasta Twisted Sister vocalist Dee Snider weer helemaal relevant voor een jong publiek. Hij produceerde toen het fabuleuze solo album van de metal veteraan. Nu komt dit dreamteam weer met een nieuw album.
I Gotta Rock (Again) is natuurlijk een verwijzing naar het bekende Twister Sister nummer I Wanna Rock en daarmee als album opener perfect geplaatst. Jawel, hij mag dan al verdomd wat jaartjes meegaan, Dee wil nog steeds rocken! En dat blijkt ook op de rest van de nummers.
Er is weer alles aan gedaan om de sterke stem van Dee te laten schijnen plus een ontzettend modern metal geluid neer te zetten. En met succes.
De riffs zijn krachtig en vrij eenvoudig zoals we die kennen van populaire metal bands als Trivium en moderne hardcore / metalcore bands zoals (natuurlijk) Hatebreed. Er zijn dan ook wat typische metalcore backing vocals te horen op All Or Nothing More en Down But Never Out. Dat laatste nummer zou sowieso, qua positieve teksten, prima op een Hatebreed album kunnen staan.
We horen Cannibal Corpse’s George “Corpsegrinder” Fisher terug als gast vocalist op Time Too Choose, om maar even extra te onderstrepen dat Dee niet is blijven hangen in de wat ouderwetse hardrock.
Before I Go en Crying For Your Life liggen waarschijnlijk het dichtst bij het oudere hardrock geluid wat Dee Snider eerder maakte. De oude fans hebben dus niets te vrezen, dit is niet alleen een modern project, maar ook nog gewoon 100% Dee Snider. Dat laat hij ook nog eens heel duidelijk horen op de ballad Stand.
Ja, Dee Snider is nog gewoon prima in vorm. En Jamey Jasta? Die laat zien dat hij echt een goede producent is en de eerste samenwerking met Dee geen gelukstreffer was.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00