Home » Definitivos – 18:38

Definitivos – 18:38

door Filip van der Linden
212 views 1 minuten leestijd

18:38. Zelfs naar postpunknormen zou een track van meer dan 18 minuten er wat over zijn.  En de track klokt overigens af op iets meer dan 5 minuten, wat reuze meevalt. Waarover gaat dan de single met als titel 18:38 van de Belgische band Definitivos? Het moment dat de opname ingeblikt werd? De legendarische overwinningsscore van een Kortrijkse basketbalploeg? Een historische gebeurtenis in 1838?
 
Niets daarvan bij de Definitivos. Deze punk- en postpunkband viert dit jaar zijn veertigste (!) verjaardag en dan wordt er al eens stilgestaan bij de eindigheid van het leven. 18:38 staat dan voor het vallen van de avond. Een beetje het gevoel dat het belangrijkste al voorbij is, maar dat de leukste momenten hopelijk nog moeten komen. Je ziet het einde van de dag evenwel naderen en je weet dat er geen weg terug meer is.
 
Muzikaal leunt deze postpunk-track dichter aan bij hun cold wave-periode dan bij de punk van de begindagen (en van het begin van de reünie). Nu in België het grote publiek plots jonge postpunkbands als Whispering Sons en Dead High Wire oppikt, is het leuk dat ook de ‘oudjes’ nog eens tonen hoe het moet. Je kan deze single overigens gratis downloaden op de site van de Definitivos, zodat je hem helemaal kent tegen het optreden van deze band op 17 augustus op het W-festival in Waregem (België).

 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00