Home » Delain – Hunter's Moon

Delain – Hunter's Moon

door Edwin Knip
243 views 2 minuten leestijd

Vier spiksplinternieuwe nummers en een geweldige live registratie van Nederlandse bodem.
Hunter’s Moon is een gesplitst album, er staan vier nieuwe studio tracks op, de andere tien nummers zijn opgenomen tijdens een show in Tivoli, Utrecht. Openingsnummer Masters Of Destiny laat een mooie combi horen van de heldere vocalen van zangeres Charlotte Wessels en de muren van gitaar akkoorden die neergezet worden door Timo Somers en Merel Bechtold. Met een grote inbreng van toetsenist Martijn Westerholt wordt het typische Delain geluid optimaal opgevoerd.
Hunter’s Moon is een zelfde soort nummer maar als The Silence Is Mine begint, is het ineens anders. Het nummer begint bedrieglijk rustig om al heel snel over te gaan in een kakafonie van geluid. Het is een felle strijd tussen de drumpartijen van Joey Marin de Boer en de toetsen. Als dan de lange gitaar riffs toegevoegd worden, zijn de vocalen van Wessels amper boven de muziek uit te horen. Art Kills is het vierde en laatste studionummer op het album. Het is een snel nummer, snelle drums en agressieve riffs.  De laatste twee genoemde nummers zijn gecomponeerd door respectievelijk gitarist Timo Somers en door gitariste Merel Bechtold.
De live registratie is van de Danse Macabre Tour en trapt af met Hands Of Gold. De grunts zijn van George Oosthoek (Kutschurft, Mayan). Tijdens de live show zat Ruben Israel (Lesoir) achter de drumkit en was celliste Elianne Anemaat (Celestial Season) toegevoegd aan de band op het podium. Danse Macabre en Scarlet zijn de volgende nummers waarna zanger Marco Hietala (Nightwish) het podium betreedt om meerdere nummers mee te zingen. Zo horen we hem onder andere in Your Body Is A Battleground, Nothing Left en Control The Storm.
Het is duidelijk dat het aanwezige publiek overspoeld wordt door een golf van muziekgeweld, harde drumslagen en snerpende gitaren vechten om het hardst terwijl Wessels en Hielala onvermoeibaar blijven zingen. Als de band na Scandal en tenslotte The Gathering het eindapplaus in ontvangst neemt is het duidelijk dat hier een stukje geschiedenis is neergezet. Een geweldige show van een band in zijn beste kunnen.
Dit is een geweldig album en de vier nieuwe nummers zijn een mooie opwarmer voor het nieuwe album dat later dit jaar uit zal komen. Voorlopig zullen we hier in Nederland het hiermee moeten doen, er staat op 20 april nog een show in het schema in de Boerderij in Zoetermeer en in juni speelt de band op Graspop in Dessel. In september en oktober wordt er getoerd in de Verenigde Staten en Canada, samen met Amorphis en Anneke van Giersbergen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00