Home » Quartz – Live Quartz

Quartz – Live Quartz

door Edwin Knip
180 views 2 minuten leestijd

Het eerste live album van deze hardrock band uit Birmingham wordt opnieuw onder de aandacht gebracht.
Niet alleen het debuut album, maar ook het eerste live album van Quartz wordt deze week opnieuw aangeboden. Na het debuutalbum uit 1977 kwam in 1980 het album Stand Up And Fight uit. Niet lang daarna kwam in 1990 ook een live registratie uit. Op het oorspronkelijke album staan zeven nummers waarvan drie afkomstig zijn van het eerste album.
Street Fighting Lady, Mainline Rider en Around And Around komen van Quartz. Er staan drie nummers op die nog niet op een studio album hebben gestaan, Good Times, Belinda en Count Dracula. Het zevende nummer is een cover versie van Roll Over Beethoven. Op de 2019 versie is er nog een nummer toegevoegd, Nantucket Sleighride. Met de toevoeging van dit nummer komt de totale speelduur op een kleine drie kwartier.
De opname laat een band horen die het duidelijk naar zijn zin heeft. Er is ruimte voor interactie met het publiek tijdens en tussen de nummers door. Het valt wel op dat de gitaarpartijen overheersen. Het is een goede live registratie van een concert op eigen grondgebied, de show is op 1 december 1979 in het Digbeth Civic Center in Birmingham opgenomen, op een tijdstip dat de band pas één album uitgebracht had, anderhalf jaar eerder.
Belinda werd al vaker gespeeld, het nummer wordt ook aangekondigd met de mededeling dat het publiek het nummer ongetwijfeld eerder gehoord heeft. Count Dracula is het langste nummer met bijna negen minuten op de teller. Wederom stevige en lange riffs die de boventoon voeren. Op de zang staat een echo die zorgt dat de vocalen net weer wat anders overkomen. Ook hier geldt weer dat dit een mooi stukje muziek historie is waarvoor menig liefhebber een plekje zou moeten maken in de collectie.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00