Home » Delain – Interlude

Delain – Interlude

door Wendy Steenmans
129 views 3 minuten leestijd

delaininterludeDe Nederlandse symfonische metalband Delain wil hun loyale fans op een speciale manier bedanken. Dat doen ze in de vorm van een speciale release. Interlude is een fantastische verzameling van nieuwe nummers, speciale versies en mixen van populaire Delain nummers en covers. Het album bevat ook een aantal live nummers die ook te vinden zijn op de bijbehorende dvd. Deze bevat ook exclusieve live beelden en alle clips die de band ooit heeft opgenomen. De nieuwe cd is niet alleen een must have voor  de loyale fans maar is ook tegelijk een ideale kennismaking met de muziek die de band maakt. Het album is op 3 mei 2013 verschenen.
Het album  begint met het nummer Breathe On Me. Een nieuw nummer dat duidelijk softer klinkt dan wat de band eerder al deed. Op zich is het zeker geen slecht nummer. Het heeft alle elementen in het nummer om de typische Delain sound te laten horen. Het is zeker een nummer wat het goed live zal gaan doen.
Verder met nog een nieuw nummer Collars And Suits. Heerlijk hoe het nummer symfonisch begint. Dit is een nummer wat ik wel eens met een volwaardig orkest zou willen zien. Dit nummer heeft duidelijk wel meer ballen dan zijn voorganger! Er is genoeg ruimte voor de goed ontwikkelde stem van Charlotte en de rest van de band.
Het derde nummer wat te vinden is op het album is Are You Done With Me. Dit zou een single mix moeten zijn. Hoe hard ik ook probeer om het verschil te horen met de originele versie wat te vinden was op We Are The Others. Ik kan hem niet ontdekken. Het blijft een mooi nummer maar heeft hier weinig toegevoegde waarde. Opvuller van het album? Het zo zomaar kunnen.
De band heeft ook een aantal covers op het album gezet : Such A Shame, Cordell en Smaltown Boy. Stuk voor stuk aangename covers om te horen waar Delain duidelijk zijn stempel op heeft gedrukt.
De balad versie van We Are The Others klinkt fijn en is zeker niet verkeerd al vind ik persoonlijk de originele versie die te horen was op het vorige album fijner. De power die het nummer had is door de balad uitvoering een stuk minder en wat mij betreft is dit het minste nummer op het album.
Tijd voor live nummers die opgenomen zijn op Metal Female Voices Fest 2012. Deze nummers laten pas horen waar de band echt toe in staat is. De intro van Mother Machine geeft me weer kippenvel! Ik was bij de show en heb hem live gezien. Het blijft gaaf om de band live te horen en zien! Dat de band thuis hoort op het podium en daar helemaal tot hun recht komt is duidelijk in de zes nummers te horen.
Bij het horen van de nieuwe nummers en de covers vraag ik me af of de band het wat meer mainstream wil gaan zoeken.  Begrijp me niet verkeerd, dat is zeker geen slechte keuze als dat zo is. Het is wel te horen in de nieuwere nummers dat ze meer toegankelijk geworden zijn dan de nummers van Lucidity. Eveneens was deze stijl ook al te horen op het vorige album  We Are The Others.
Ik ben erg benieuwd naar het volgende volwaardig album. Dit is in ieder geval een lekker opwarmertje!
Line up:
Charlotte Wessels – zang
Martijn Westerholt – toetsen
Otto Schimmelpenninck van der Oije – bass
Sander Zoer – drums
Timo Somers – gitaar
Tracklist:
Breath On Me
Collars And Suits
Are You Done With Me
Such A Shame
Cordell
Smaltown Boy
We Are The Others
Mother Machine
Get The Devil Out Of Me
Milk And Honey
Invidia
Electricity
Not Enough

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00