Home » Come Out and Play Festival (Oss) 25/05/2013

Come Out and Play Festival (Oss) 25/05/2013

door carola@rockportaal.nl
125 views 3 minuten leestijd

Comeoutandplay-20130525- 339De lente is het seizoen om lekker buiten te zijn met vrienden en familie. Lekkere drankjes en hapjes, een mooie locatie en fijne muziek zorgen voor een leuke lentedag. Zo dacht de organisatie van het Come Out and Play Festival ook toen ze deze dag organiseerden. Alle ingrediënten zijn aanwezig, behalve het zonnetje. Gelukkig trekken de bezoekers zich daar weinig van aan.
Op 25 mei wordt voor het eerst het Come Out and Play Festival gehouden. Toch kun je dat er niet aan af zien. De aankleding is heel tof gedaan en zorgt meteen voor een zonnig sfeertje in het kleine parkje. In dat kleine parkje staan maar liefst drie podia. Als eerste kom je bij de Gravilpit waar de hele dag afwisselend hiphop, dance en dubstep te horen zijn. Een stukje verderop staat het hoofdpodium namelijk de Playground. Het meest intieme podium is Into the Green die onder de bomen staat en waar je kunt genieten van akoestische optredens. Genoeg te beleven op het Come Out and Play Festival in Oss.
The Sidekicks spelen als tweede op de Playground. De indierock band komt uit Oss en dat kun je merken aan het toegestroomde publiek. Sinds het begin van dit jaar zingen The Sidekicks niet meer in het Engels, maar in het Nederlands. Een erg gedurfde keuze, maar het wordt positief ontvangen door het publiek. Zo spelen ze onder andere Wie ben Jij dat op de nieuwe EP staat.
Daarna is het de beurt aan Straight from the Fridge. Deze band combineert funk en soul tot een dansbaar sausje. De muziek brengt een zomers sfeertje naar Oss en dat is precies wat het publiek op dat moment nodig heeft.
Iets na zeven uur is het alweer tijd voor The Gooch. Zij komen net zoals The Sidekicks uit Oss zelf en daardoor zijn de verwachtingen ook hoger dan bij de nog ‘onbekendere’ bands. Net zoals bij The Sidekicks wordt er aan deze verwachtingen voldaan. The Gooch spelen een combinatie van hardrock en stonerrock. Een erg fijne afwisseling na de funk van Straight from the Fridge.
En dan betreden The 101’s de Playground. The 101’s komen uit Erp en spelen punkrock. De pech van The 101’s is dat het publiek een beetje afgeslankt is, maar gelukkig wordt hun enthousiasme er niet minder om. Ze spelen nieuwe liedjes, maar ook enkele oudere. Al met al een prima optreden!
Een erg geslaagde eerste editie van het Come Out and Play festival. Tot volgend jaar!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00