Home » Deseized – A Thousand Forms Of Action

Deseized – A Thousand Forms Of Action

door Maurice van der Zalm
99 views 2 minuten leestijd

ArtworkTwee jaar duurde het voordat Deseized klaar was met het schrijven van de vijf nummers op A Thousand Forms Of Action. Dit energieke vijftal uit Oslo wilde hoe dan ook het geluid van de band verder ontwikkelen. Binnen de vijver van de metalcore is het tegenwoordig ook noodzakelijk om je op de een of andere manier te onderscheiden. De metalcore die Deseized speelt bevat de ‘gangbare’ elementen en voegen elementen uit de Gotherborgsound vanuit het buurland in de composities. Het blijft niet heel vernieuwend wat de heren doen, maar het klinkt wel goed, fris en lekker. De vijf composities op deze EP zijn vergelijkbaar met elkaar en A Thousand Forms Of Action is daarmee een stabiele EP geworden.
De eerste twee nummers Divides en Firelung lopen goed in elkaar over en klinken strak waarbij in Divides lichtzinnige elementen het brute geluid wat tegenwicht bieden. Het gitaargeluid is sterk bepalend in de nummers. Het is daarbij toch opvallend hoe veelzijdig het gitaargeluid is op de EP. In slotnummer Patterns Within Patterns, waarin veel ruimte is voor melodie worden we getrakteerd op een goede gitaarsolo. Het nummer ontstijgt door de variatie in melodie en energie de nummers enigszins. Een ander nummer dat opvalt is Sledgehammer Suicide. Mede door een herkenbaar en toegankelijk refrein is het nummer makkelijk te volgen. Dit doet echter niets af aan de stevigheid van het geluid van Deseized. Het nummer spreekt wel enorm aan.
De diepe metalcoregroove en ontembare energie komt tot ontlading in Constellations. Het nummer begint en eindigt vrij rustig en in den beginne vraag je je echt af waar het naartoe gaat, maar algauw komt het vertrouwde geluid van Deseized weer bovendrijven.
Deze EP is wat dat betreft een aanwinst in mijn collectie. Enerzijds laadt het mij enorm op, maar tegelijkertijd geeft het me door de toegankelijkheid van het geluid ook weer rust. Voor metalcoreliefhebbers is A Thousand Forms Of Action zeker aan te bevelen.
Lyricvideo Divides
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00