Home » In Flames – Effenaar (Eindhoven) 10/11/2015

In Flames – Effenaar (Eindhoven) 10/11/2015

door Tasmara van Ballegooij - van Loon
182 views 3 minuten leestijd

Vanavond staat de Effenaar in het teken van Zweedse metal, met Black Temple en In Flames. We missen door de drukte een stukje van de eerste band, maar dat mag de pret zeker niet drukken.
black temple - rockportaal - 002De eerste band van de avond is het Zweedse Black Temple. Ik kende deze band niet voor deze show, maar het is een goede band. De muziek is een mengeling van black metal, grunge en rock. De mannen hebben een goede stageperformance ondanks de beperkte ruimte die ze op het podium hebben.
De zanger en bassist Jonas klinkt goed op een enkele noot na, die zelfs voor dit genre te vals is. Hij probeert het publiek op te hitsen maar in het begin lukt dat nog niet echt. Langzaam komt het publiek wel los en tegen het einde van de set is de zaal opgewarmd voor de headliner van de avond.
Als headliner van deze avond staat het Zweedse In Flames. Ze zetten een dijk van een show neer. De geweldige lichtshow maakt alle verwachtingen van het publiek waar. Bij het tweede nummer van de set, Alias, gaat de volle zaal helemaal los.
in flames - rockportaal - 006De gehele set wordt strak gespeeld, goed gezongen en ze hebben een zeer goede stage performance. Het samenspel van gitaristen Björn Gelotte en Niclas Engelin spelen hun riffs samen perfect door. Tussen de nummers door spreekt zanger Anders Fridén het publiek regelmatig toe, maakt grapjes en hangt een beetje de clown uit. Hij geeft iemand van het publiek een biertje, omdat hij niet kan zeggen welk album na Whoracle is uitgebracht.
De lichtshow geeft een extra dimensie aan de show. Op de panelen boven, achter en aan de zijkant van het podium zijn diverse lichteffecten, maar ook beelden van de stagecamera’s te zien. Het wisselt elkaar mooi af. Het geluid staat erg goed afgesteld. Alles is goed te horen op de backingtrack na, die staat een beetje te zacht, maar dat maken de mannen met hun show meer dan goed.
Er worden veel oude en nieuwe nummers door elkaar heen gespeeld. Wat de setlist lekker afwisselend maakt, maar ze bouwen wel echt op naar een hoogtepunt, want het dak gaat er pas echt af bij de laatste paar nummers van hun optreden. De toegift bestaat namelijk uit een aantal grote titels uit hun oeuvre zoals Cloud Connected en Paralyzed waar iedereen op gewacht heeft.
Setlist In Flames: Jester’s Door (Intro), Everything’s Gone, Alias, Darker Times, Siren Charms, Black & White, Pinball Map, Disconnected, Leeches, Like You Better Dead, Bullet Ride, Only for the Weak, Food for the Gods, Ordinary Story, Crawl Through Knives, Satellites and Astronauts, The Hive, Take This Life, Encore: Cloud Connected, Where the Dead Ships Dwell, Deliver Us, Paralyzed, My Sweet Shadow


 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00