Home » Destination Eternity: conceptalbum van Into The Open

Destination Eternity: conceptalbum van Into The Open

door hansravensbergen@rockportaal.nl
235 views 3 minuten leestijd

“In another world, not our mortal world, souls are living like us, an eternal life forever….”
Begin 2016 sloegen Jan Willem Ketelaers (Ayreon, Knight Area) en Sander Heerings (The Dust Connection, Wane Of Summer) onder de naam Into The Open de handen ineen en creëerden van een intrigerend verhaal het album Destination Eternity.
Destination Eternity is een conceptalbum over de reis van een ziel naar zijn eindbestemming. Het verhaal symboliseert leven en dood. Als het genoeg levenslessen heeft doorlopen volgt er eeuwig leven in de dood. Het album wordt in eigen beheer uitgebracht op 20 maart 2020. Onder dit artikel vind je de officiële video van het nummer Birth.
Als je de muziek op deze cd moet labelen kom je uit op een mix van progressieve rock (Marillion) en melodieuze rock (Journey). Maar met alleen refereren aan deze groepen doe je Into The Open tekort.
Naast Jan Willem Ketelears (zang) en Sander Heerings (toetsen) participeren de volgende muzikanten in dit project: Robert Spaninks (The Last Element, The Dust Connection): drums, Ronald Martens (Up The Irons): gitaar, Martijn Balsters (The Dust Connection, Up The Irons): gitaar en Frank Strokap (Symphonic Rock Night): basgitaar.
Verder werken een aantal gastmuzikanten aan het album mee. Dat zijn Maria Catharina (Robby Valentine, Anyday): zang, Marcel Coenen (Ayreon): gitaarsolo, Kim de Beer (Symphonica in Rosso): viool.
De cover van het album is van Vivi Hoffmanns. De titel van het schilderij is De Bron. Zij maakte het schilderij in 2011 toen ze werd geïnspireerd door het bekende en epische nummer Estonia van Marillion. Het logo van Into The Open en het artwork in het 12 pagina’s tellende cd-boekje is van Mark van den Hoven van Blacklake Design.
Destination Eternity is gemixt en gemasterd door Robert Spaninks (Romusic).
In maart 2020 publiceren wij een uitgebreid interview met Jan Willem Ketelaers en Sander Heerings. Uiteraard volgt ook een recensie van het album.
Informatie over de band en Destination Eternity vind je op de website www.intotheopen.nl.

 
 

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door en eigendom van Lori A. Linstruth.
Ze zijn met toestemming gepubliceerd.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00