Home » Drummer Neil Peart overleden

Drummer Neil Peart overleden

door Maurice van der Zalm
530 views 2 minuten leestijd

Wij hadden thuis altijd de stille hoop dat we toch nog een keer een live-optreden van Rush zouden mogen zien. Dat de drie heren, na het bericht dat ze niet meer zouden touren, toch nog een keer op hun besluit terug zouden komen. Hoop doet leven, moet je denken.
Helaas is die wens nu een herinnering geworden nadat bekend is gemaakt dat drummer Neil Peart dinsdag 7 januari is overleden. Een hersentumor is hem helaas fataal geworden en is waarschijnlijk ook de reden geweest dat hij niet meer in staat was om de wereld rond te touren.
Neil Peart heeft een bewogen leven achter de rug. Nadat hij in 1974 de drumkruk ging bezetten bij Rush is de band uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke bands in het progressieve genre en ontwikkelde hij zich niet alleen als een fantastische drummer, maar liet hij met zijn teksten de muziek floreren door de poëtische pareltjes die hij erbij voegde. Teksten die binnen vele Canadese opleidingen als literatuur werden besproken.
Aan het eind van de vorige eeuw sloeg het noodlot echter toe en moest Neil de dood van zijn dochter Selena als gevolg van een auto-ongeluk. Een jaar later moest hij afscheid nemen van zijn vrouw Jacqueline Peart.
Gelukkig ontmoette hij Carrie Nuttall waarmee hij in 2000 in het huwelijksbootje stapte en kregen ze samen nog een dochter Olivia.
Zowel op het persoonlijke vlak als op het professionele vlak bij Rush ging het Neil daarna voor de wind. Rush bleef nieuwe muziek uitbrengen waarbij de band het progressieve genre steeds bleef verankeren en de shows van Rush groeiden uit tot must-see-shows waarbij perfectie benaderd werd. Zowel muzikaal als visueel. Opvallend daarbij is de humor die Rush weet in te voegen in de korte filmpjes die zij tussendoor gebruikten in hun shows waarin zelfspot zeker werd toegepast. In 2013 werd Rush nog opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.
In 2015 werd bekend gemaakt dat Neil met ‘pensioen’ ging. Lichamelijk trok hij het niet meer. Kort daarna werd een hersentumor bij hem ontdekt waaraan hij drie jaar later op 7 januari 2020 zou overlijden.
Neil Peart zal herinnerd worden als een zeer getalenteerde, begaafde, legendarische drummer en tekstschrijver en zal ontzettend gemist worden.


Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00