Home » FROGG – A Reptilian Dystopia

FROGG – A Reptilian Dystopia

door Maurice van der Zalm
180 views 2 minuten leestijd

Hij ziet er zo lief en onschuldig uit. En dan heb ik het over Sky Moon Clark die met A Reptilian Dystopia zijn eerste EP in eigen beheer uitbrengt. Maar de uitstraling van Sky Moon Clark kan verwarrend zijn voor velen wanneer de vier composities op de EP van start gaan.
Voor zijn project, wat het resultaat is van enkele jaren schrijven, wordt hij op de EP bijgestaan door gitarist Liam Zintz Kunkel, drummer Anthony Barrone, toetseniste Emma Rae en bassist Siebe Sol Sijpkens. Bijzonder is het dat we Siebe Sol Sijpkens hier aantreffen. Hij is voor een aantal misschien bekend omdat hij ook bij diverse Nederlandse bands de snaren van zijn bas heeft gegeseld en nu de stap overzee blijkt te hebben genomen voor dit project.
Hij kan zeker ook bij Frogg zijn ei kwijt, want de vier composities zijn bruut, complex en krachtig. Ancient Rain laat zich misschien het beste omschrijven als extreme metal met een flinke dosis mathmetal. Drummer Anthony Barrone laat hier zijn handjes en voetjes flink wapperen in een onnavolgbaar tempo. De gitaarmelodieën weven zich daar als een ADHD-spin doorheen en om het geheel af te maken zorgen Gothische keyboardaccenten voor een bijzondere wending. Nuclear Storm gaat wat meer groovend van start met daarin een aantal ferme stijlwisselingen. Het is een korte brug naar DNA dat met ruim zeven minuten bijna als een aanslag op je gehoor kan worden betiteld. De gitaarmelodie bepaalt in het begin zeker de sfeer. In een soort djentkarakter wordt er een flinke aanloop gedaan naar de rest van de compositie waarin Sky Moon Clark zijn gortdroge en zware stemgeluid aan het geheel toevoegt. Je zou bijna bedolven worden onder de kracht van de muziek wanneer ook niet hier elementen uit de gothische metal voor de afwisseling zorgen en als een schare engelen lijken neer te dalen op de aardverschuiving die plaatsvindt om in Ranidaphobia er nog een tandje bij te doen. Deze laatste compositie heeft de elementen die ondertussen bekend zijn, maar Sky Moon Clark speelt hier nog meer met uitersten. Hij zoekt in zijn aanbod deze uitersten op en zet ze strakker neer waardoor het contrast extra groot is en elkaar versterken.
A Reptilian Dystopia is een aaneenschakeling van keiharde riffs, complexe melodieën, uitersten en kracht. De Ep is rauw en bruut en biedt volgens Sky Moon Clark de basis voor een album dat eind 2021 uit zal komen. Een album met een nog meer uitgebalanceerde tracklist. Voorlopig is het een nu een kwartier stevige extreme metal die je wel even wakker schudt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00