Home » DevilsBridge – Sense Of

DevilsBridge – Sense Of

door Edwin Knip
323 views 1 minuten leestijd

Twee jaar na het verschijnen van de EP Endless Restless komt het Zwitserse DevilsBridge met het debuut album.

Langzaam komt het album uit de speakers rollen met het minder dan een minuut durende intro. Meteen volgt een donderende combinatie van drums en gitaren, het nummer Illusion komt niets ontziend de hoofden van de luisteraar binnen. Zangeres Dani Nell heeft een uitstekende stem die zich perfect laat combineren met het gitaar geweld van de beide gitaristen Vany Shade en Tom White. Het spel is op de wagen!

In het nummer Reality houdt de band de ingezette koers vast als is er wel ruimte voor rustieke, intieme stukken in het nummer. Bassist Steven DRT en drummer JC Daisy laten die periodes niet te lang duren en geven snel weer gas, samen met beide gitaristen. De muzikale omlijsting is overweldigend, maar niet overheersend. Nell weet haar vocalen uitstekend te manoeuvreren tussen al dat geweld.

Het tempo blijft hoog, de volumeknop vol open in de volgende nummers  Space, Life, Seventh Sense. En dan ineens is er het gevoelige Pain, met bijna zevenen en eenalve minuut het langste nummer van het album. Lange gitaar solo’s begeleiden de mooie vocalen van Nell. Het luistert als een herinnering aan een voorbij gegane liefde. Het is het enige rustpunt op het album, met de nummers Death, Survive en Time sluit het vijftal het debuut in stijl af.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00