Home » Hemesath – So Schön

Hemesath – So Schön

door Edwin Knip
528 views 1 minuten leestijd

Er zit maar liefst zeven jaar tussen het verschijnen van het debuutalbum en deze opvolger van de Duitse band Hemesath.

Het Duitse vijftal maakt muziek in het genre Neue Deutsche Härte, bombastisch geweld afgewisseld met techno en electro invloeden. Bekende namen als Rammstein en Unheilig vallen hier ook onder. Zanger Christopher Zumbült heeft een ruige, donkere stem die zich uitstekend leent voor de nummers op dit album.

De negen nummers zijn allemaal Duitstalig en zorgen uiteindelijk voor veertig minuten muziek. Het album opent gemoedelijk met Heile Segen, een uptempo intro waarna zware gitaar riffs de boventoon gaan voeren, in combinatie met subtiel toetsenspel. Het nummer heeft een pakkende melodie en net als in het volgende Elysium wisselt de band van tempo en volume gedurende het nummer.

Die Stadt Verbrennt ligt qua tempo wat lager, het dreigend gezongen refrein geeft het nummer iets onheilspellends. De band weet negen nummers langs te boeien, mede door de sterke composities. Sterk gitaarspel waarbij solo’s gecombineerd worden met spannend toetsenwerk geven extra diepte in de nummers. Het was het lange wachten zeker waard.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00