Home » Jera on Air Festival dag 1 – (Ysselsteyn) 24/06/2022

Jera on Air Festival dag 1 – (Ysselsteyn) 24/06/2022

door Dian van de Heuvel
279 views 3 minuten leestijd

De eerste grote festival dag waar bezoekers van begin van de middag tot in de zeer late uurtjes kunnen genieten van de verschillende hardcore punk bands, pop-punk bands en dj’s die verassende tonen draaien. Alle winkels en eet kramen zijn nu officieel geopend waar je verschillende keuzes aan alle opties qua eten. Terwijl je lekker je vega broodje aan het eten bent zie je de eerste schrammen van de moshpit al voorbij lopen. 

 

Dissonante gitaar riffs, een goede mix van zang en screams plus een enorm veel energie van de gehele band. Een korte samenvatting van de zelfbenoemde sass-core band Seeyouspacecowboy. Deze dame en heren wisten het publiek in de Buzzard mee te slepen in heftige breakdowns die soms als een koortsdroom aankomen. Voor vele nog een kleine of zelfs onbekende band. Maar ze wisten te laten zien wat ze in huis hadden en hebben veel mensen de moshpit in gekregen.

 

 

 

Ook in de Buzzard, de Amerikaanse hardcore helden van Jesus Piece. Als de storm van de vorige avond de tent nog niet had weggeblazen, deden deze mannen het wel. Wat een steengoede show. Het publiek kreeg energie van de band, en andersom ook. Dit zorgde voor een zee van stagedivers en de lompe moshers die eindelijk het festival gevoel te pakken hadden. Het was te merken op het festival terrein en de camping dat lang nadat deze show voorbij was. Het een pakkende en energieke indruk heeft achtergelaten. Dit gevoel hebben de bezoekers ook meegenomen naar de volgende shows van het hele festival.

 

 

 

 

Voor velen een hoofdact, maar officieel gezien niet: Turnstile. Helaas had de band in het begin van hun set technische problemen dat zorgde voor frustratie bij zowel de band als het publiek.De band wist de tussentijdse frustratie compleet weg te nemen bij het publiek en voordat je het weest was een hele menigte aan het crowdsurfen. Er was een grote moshpit ontstaan waar het fijner was om in te staan dan erbuiten. Zo veel mensen wilden de band zien dat je werd platgedrukt. Gelukkig nadat alles was opgelost speelde de band kneiter strak hun set met een oorverdovend

publiek dat alles meeschreeuwde. T.L.C!

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie: Dian van den Heuvel

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00