Home » Dragonland – The Power Of The Nightstar

Dragonland – The Power Of The Nightstar

door Edwin Knip
389 views 1 minuten leestijd

Het zesde album van deze Zweedse melodic power metal band liet maar liefst elf jaar op zich wachten.

Het voorlaatste album Under The Grey Banner dateert uit 2011 alweer. De line-up is dan ook gewijzigd als we naar het nieuwe album kijken. Op het nieuwe album bestaat de band uit toetsenist Elias Holmlid, bassist Anders Hammer, zanger Jonas Heidgert en gitaristen Olof Morck en Jesse Lindskog. Drummer Johan Nunez maakt het zestal compleet.

Met meer dan een uur aan muziek is dit meteen het langste album van de band. Ook betreedt de band nieuwe muzikale paden, het album is meer cinematic, aldus Holmlid. Het album bevat bijvoorbeeld veel meer elektronische elementen dan het voorgaande. Ook zjn de symfonische stukken meer verfijnd. Toch verloochend de band haar muzikale wortels niet, fans zullen de opbouw van de composities herkennen.

De nummers Flight From Destruction, The Power Of The Nightstar en A Light In The Dark zijn van die typische Dragonland nummers. Stevige powermetal met een aanstekelijke melodie. De band waagt zich ook aan minder vanzelfsprekende nummers zoals Celestial Squadron en Journey’s End.  Het zijn wat donkere nummers geworden waar de band optimaal gebruik maakt van de zangkwaliteiten van Heidgert.

Het album is een volledig sci-fi concept album, het vertelt het verhaal van een verdwaald volk dat een nieuw thuis zoekt. Het volk reist door een vijandig universum.  Het nummer ‘A Threat From Beyond The Shadows’ is geschreven vanuit het perspectief van de antagonisten, het nummer ‘Final Hour’ beschrijft de catastrofale strijd waar het verhaal uiteindelijke toe leidt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00