Home » Skid Row – The Gang's All Here

Skid Row – The Gang's All Here

door Xander Pas
522 views 4 minuten leestijd

Tussen 1989 en 2006 bracht Amerikaanse rock band Skid Row vijf studio albums uit. Op de drie jaar dat ze in de jaren 90 waren gestopt na, is Skid Row eigenlijk nooit weggeweest. Wel kent de band een hoop line-up changes. Ze hebben alleen al 6 verschillende zangers gehad. De bekendste daarvan is Sebastian Bach. Hij zong op hun eerste drie albums, daarna zong Johnny Solinger op twee studio albums en is Erik Grönwall nu de derde zanger om op een studio album te zingen.

Waar mensen erg moesten wennen toen Sebastian Bach werd vervangen door Johnny Solinger is het voor mij wennen om nu Grönwall te horen. Ik ben vooral liefhebber van de albums met Solinger, helaas overleed hij vorig jaar. Ondanks dat ik waarschijnlijk al wat van Grönwall had gehoord met de band H.E.A.T. is hij voor mij vooralsnog een onbekende zanger. Daar ga ik snel verandering in brengen. Het is namelijk tijd om de volumeknop op te draaien en te luisteren naar het eerste Skid Row studio album sinds 2006. De eerste track. ”Hell or High Water” begint met een lekker hard rock riff en geeft Grönwall meteen een podium. Hij heeft een goede stem. Dit is een prima hard rock nummer, nog niets bijzonders, maar het klinkt zeker niet verkeerd. Het titelnummer ”The Gang’s All Here” is precies het soort nummer dat ik op dit album zou verwachten. Dit is echt een heel fijn hard rock nummer en een goede track voor een live set van de band. Er zit een goed ritme in en bevat catchy lyrics. Wederom schiet er een stevig riff door mijn koptelefoon. Met ”Not Dead Yet” bewijst de band dat ze nog lang niet klaar zijn met het maken van rockmuziek. De band klinkt erg energiek.

Een duister riff vult mijn oren, het nummer ”Time Bomb” is namelijk het volgende nummer op het album. Waar het refrein niet echt bij de rest van het nummer past, zijn de stukken buiten het refrein om erg goed. Zowel instrumentaal als vocaal een sterk nummer. Het ”Resurrected” had zo van Alice Cooper kunnen zijn. Dat bedoel ik overigens alleen maar als een compliment. Als groot Alice Cooper fan ben ik altijd wel een liefhebber van horror rock nummers. Dit Skid Row nummer mag zo in een halloween playlist. Catchy, goede riffs en fijne vocalen. ”Nowhere Fast” klinkt ook lekker. Het openingsriff alleen al sleurt je zo mee met het ritme. Dit nummer is vooral instrumentaal erg sterk. De lyrics zullen niet al te moeilijk te onthouden zijn, dus ook dit nummer zou goed in een live set passen. Ik heb overigens wel het idee dat er twee vocalisten bezig zijn op dit nummer. Ook ”When the Lights Come On” zou perfect zijn voor een live set. Dit zou overigens ook een hele goede album opener zijn geweest. De vocalen van Grönwell springen er hier mooi uit en worden mooi gecomplimenteerd door het gitaarwerk. Ook hoor ik af en toe een lichte KISS invloed.

”Tear it Down” geeft alle leden de kans om hun talent mooi te laten zien. De bass en drums geven een mooi ritme, de vocalen complimenteren dit en er zit een goede gitaar solo halverwege het nummer. Ook had ik het idee dat ik een koe bel hoorde richting het einde. Het langste nummer op het album is ”October’s Song”. Een mooie ballad van zo’n zeven minuten. Een mooie afwisseling op de hard rock nummers, al heeft dit ook zijn stevige hard rock momenten. Misschien wel het hoogtepunt van het album. Het nummer heeft een mooie opbouw en klinkt gewoon erg mooi. Beter dan dit heb ik Grönwell’s vocalen nog niet eerder gehoord. Tot slot eindigt het album met ”World on Fire”. Wederom een hard rock nummer, wat misschien beter voor ”October’s Song” had gepast. Het vorige nummer zou in mijn ogen een goede afsluiter zijn geweest. Dit is wederom een prima hard rock nummer, al is het net zoals het openingsnummer niet echt memorabel op het album.

”The Gang’s All Here” is een prima release van Skid Row. De nieuwe vocalist doet het goed en de band complimenteert dat mooi. Ze zijn energiek en dat hoor je. Dit is echter geen consistent goed album. Er zijn een aantal nummers die me eigenlijk vrij weinig doen. Echter kent dit album ook hele sterke momenten, met name ”October’s Song” en ”Resurrected”. Menig hardrock liefhebber zal dit album zonder twijfel kunnen waarderen, al is het verre van hun sterkste album.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00