Home » Devilskin – Red

Devilskin – Red

door Edwin Knip
224 views 1 minuten leestijd

De Nieuw Zeelandse formatie Devilskin brengt stevige rock met hier en daar een vleugje punk en metal op het nieuwe album Red. 
Rood is de universele kleur van passie, vitaliteit, bloed, gevaar, romantiek, woede, horror en liefde, allemaal suggestief. Van alle kleuren is rood een waarschuwing en een statement. De band bestaat uit zangeres Jennie Skulander, gitarist Tony ‘Nail’ Vincent, bassist Paul Martin en drummer Nic Martin. De band heeft onder andere al getoerd met Halestorm, Motley Crue en Disturbed.
Vanaf de eerste tonen van Do You See Birds gaat het er snoeihard tegenaan. Ruig, agressiev gitaarspel, beukende drums en donkere grunts vormen het nummer tot een rollende lawine die zich niet laat stoppen. Het wordt gevolgd door All Fall Down dat heel anders is. Het is een stevig rocknummer met flink de ruimte voor een goede gitaarsolo. Skulander zingt sterk en helder en weet het nummer overtuigend te brengen.
Devilskin weet de variatie goed vast te houden in de diverse nummers. In het nummer The Victor zijn de drumpartijen wat meer aanwezig, er wordt wat gevarieerd met het tempo, zo gaat het van een redelijk uptempo nummer naar een rustigere ritme. Bright Lights begint met een rustige intro, maar als het nummer werkelijk van start gaat wil je alleen nog maar bewegen. Stilzitten is haast onmogelijk.
Twaalf nummers lang is het genieten van deze band die met dit album een overtuigend stuk muziek neerzet.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00