Home » Dirty Rats – End In Tears

Dirty Rats – End In Tears

door Edwin Knip
127 views 1 minuten leestijd

Australische hardrock met invloeden van AC/DC, Rose Tattoo en Motorhead.
Het is alweer het tweede album van dit Australische viertal dat nogal wat personele wisselingen heeft gekend. De samenstelling op dit album is zanger Wayne Rich, bassist Jamie Beovich, gitarist Anthony Chapple en drummer Andy Thomson. De dertien composities op dit album zijn van geschreven door het duo Rich – Beovich.
De band bestaat al langere tijd, maar vorig om deze tijd werd het debuut album pas uitgebracht. De band speelt stevige rock en speelt van origine in bars en clubs. Direct vanaf de eerste tonen van The Juice zit de vaart er in, en de invloed van Motorhead is duidelijk herkenbaar. Het album kent dertien nummers waarvan twaalf titels korter dan vier minuten zijn. De band houdt blijkbaar van korte, snelle rocknummers.
The Ballad Of Hobbit Foot is geen ballad, ondanks de titel. Het nummer is opgeleukt met een stevige gitaarsolo en is meer punk dan rock. En zo rockt de band zich ronkend door de titels, Boss Of Me, My Life Is A Cliche, Fantasy en Rat Rock, alles ademt rock. De afsluiter Rock Star is dan toch een wat minder heftig nummer, het is bluesrock waar de band het album mee afsluit.
Dit is een band die live altijd succes zal hebben met haar nummers. Lekker in het gehoor liggen rock, een goede muzikale omlijsting en een zanger die behoorlijk wat volume in zijn stem heeft.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00