Home » Disgusting Perversion – Eternity of Death

Disgusting Perversion – Eternity of Death

door Jochem van der Steen
192 views 1 minuten leestijd


Bij een naam als Disgusting Perversion weet je al dat het geen pop punk plaatje is… Dat klopt dan ook, deze heren uit Duitsland leveren met Eternity of Death hun eerste volledige death metal album op. Origineel in eigen beheer uitgebracht werd de kwaliteit al snel opgemerkt door het label Black Sunset en zo opnieuw uitgebracht.
Er is een reden waarom technical death metal een apart subgenre is. De originele death metal is vaak vrij rechtlijnig en direct. Dit album gaat zeker niet richting technical death metal maar zit zeker niet zonder een kleine verrassing. De grote kampioen in de band zit achter de kick drum. Wat een tempo weet Marcus Nagel er in te gooien. Maar denk niet dat het hier slechts gaat om een Olympisch staaltje, er zit zeker ook gevoel en variatie in. Hij klinkt nergens als een drumcomputer. De vocals van Stefan Bauer zijn de standaard diepe death metal grunts maar liggen aangenaam in het gehoor omdat het nergens teveel krast of schuurt. Tenslotte dan het riff-werk. Dat is bij tijd en wijle van de standaard death metal toon, laag gestemd en repetitief maar net voor de verveling op de loer ligt komt er een meer classic heavy metal riffje voorbij.
Het is zeker old school death metal in de stijl van grondleggers Death, maar heeft een spannend vleugje Bolt Thrower toegevoegd. De strakke productie zorgt er voor dat het geluid nergens gedateerd klinkt, een valkuil bij dit soort muziek. Knap dan ook dat dit in een thuis studio is opgenomen!
Fans van klassieke death metal kunnen deze plaat zonder aarzeling aanschaffen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00