Home » Donkere wolken boven de festivalzomer

Donkere wolken boven de festivalzomer

door Filip van der Linden
159 views 2 minuten leestijd

Na het Download Festival in de UK is nu ook Hellfest in Frankrijk afgelast en uitgesteld tot volgend jaar. In Clisson had het kruim van de internationale metalbands moeten aantreden (en vanuit Nederland Delain en Rectal Smegma), maar covid-19 steekt daar een stokje voor. Het lijkt een kwestie van dagen tot ook de andere dominosteentjes in het rijtje van de zomermetalfestivals zullen omvallen. Inmiddels zijn er in België een handvol politici die vinden dat Graspop dit jaar maar beter niet kan doorgaan, maar is er nog geen officieel bericht dat het niet kan of mag. Alcatraz heeft met een datum in augustus voorlopig de beste kansen, maar een absolute garantie lijkt ook dat niet te zijn.
In Nederland kijken ze bij Dynamo Metalfest en Dokk’em Open Air nog even wat het zal worden, maar vele trouwe festivalbezoekers zien de bui al hangen. Vestrock in Zeeland (met Within Temptation en The Darkness), Pitfest in Erica en Graveland zijn inmiddels afgelast. Die twee laatste festivals hebben trouwens een crowdfunding moeten starten om te overleven.
Hoe meer festivals de handdoek in de ring moeten gooien, hoe minder interessant het voor bands wordt om deze zomer op tournee te gaan zodat mochten er nog zomer(metal)festivals zijn die toch willen en mogen doorgaan, die nauwelijks een volwaardige lineup zullen kunnen aanbieden. Wie toch graag nog een paar bands op een podium wil zien deze zomer en/of in het najaar, kan een klein handje helpen door zich aan de regels te houden die opgelegd worden. Het is misschien niet cool als advies, maar ook covid-19 is geen lachertje.
Doneren voor Pitfest en Graveland kan op https://www.graveland-fest.com/ en https://www.gofundme.com/f/pitfest
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00