Home » Bloedkoker – Bloed Koken In De Kelder

Bloedkoker – Bloed Koken In De Kelder

door Jochem van der Steen
237 views 2 minuten leestijd

Ik hoor mensen hardcore (of metal) wel eens Boze Mannen Muziek noemen. Op zich geen gekke benaming. Hoewel niet alle nummers werkelijk gaan over boosheid klinkt de muziek vaak wel zo. Bloedkoker klinkt zo, maar is ook kwaad. Echt heel kwaad. Of nou ja? Is dat wel echt zo?
Ik mocht de debuutshow van deze band aanschouwen op de Metal Factory showcase. Deze metal opleiding  moet als tentamen een gelegenheidsbandje oprichten. Soms overstijgt zo’n project echter dat doel. Dit is een perfect voorbeeld daarvan. De energie in de zaal steeg naar zo’n grote hoogte, de  moshpit was zo lomp… De heren begrepen dat ze hiermee wel verder moesten.
Dit is dan dus de eerste (digitale) EP van het woeste gezelschap. Deze EP is een live registratie van hun eerste optreden.
Na een lijp jazz introotje dat je lekker op het verkeerde been zet barst het geweld los met Voor Dynamo, een ode aan het gebouw waar de Metal Factory is gehuisvest en het debuutoptreden plaats vond. Als een stoomwals raast het nummer over je heen, je trommelvliezen verpletterd achterlatend. Hardcore van de meest zware soort, inclusief gang vocals, breakdowns en gepast agressie.
Dan volgen Kutcentjes (over de frustraties over een langzaam oud vrouwtje bij de kassa), De Bus (over vergeten van je OV kaart ) en de poëtische afsluiter Lul In De Rits. Wat al die nummers gemeen hebben is dat ze zo over the top zijn, in zowel muzikaal aspect maar vooral ook in teksten dat het geheel naast ontzettend bruut ook gewoon komisch is. Dat maakt nu deze band zo interessant. Het doet me denken aan een band als Neuk! (wie kent ze nog) of een Nederlandse, iets brutere Fleddy Melculy. Het zal daarom zeker niet voor iedereen zijn. Zij die de lol er van in zien en gewoon lekker los willen in de pit hebben er echter goud mee in de handen.
De productie van de EP klinkt alsof het ergens in een holle kelder is opgenomen. Nou, dat klopt; de kelder van Dynamo! Deels de charme van dit debuut wat daardoor extra rauw en lomp klinkt, anderzijds ook niet veel langer dan een EP vol te houden.
Vol spanning wacht ik af wat deze boze mannen ons nog meer gaan brengen.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00