Home » Downshot – Endgame

Downshot – Endgame

door Jochem van der Steen
2,7K views 2 minuten leestijd

Eurocore band Downshot uit Maastricht (ook wel in de hardcore scene bekend als M-Town) was actief tussen 1995 en 2004 en deelde leden van bands als Pikkatrillaz, Backfire, Angel Crew en One Night Stand. Dit album is hun terugkeer. Geboren uit het oorspronkelijke idee om oude releases uit te brengen op Spotify resulteerde het in een totaal nieuw album met een nostalgisch thema.

Wat deze band altijd sterk maakte, en ze met dit album nog eens verfijnen, is hoe ze niet bang waren invloeden uit metal en rap te injecteren in hun hardcore. Zo horen we een bijna  heavy metal solootje op Unleashed en op een flink aantal nummers wat thrash metal invloeden. Endgame gaat meer richting Bodycount, mede door de raps van Duitse gastvocalist Daniel Gun. Die rap invloed blijkt ook wel uit de tekst waar rap grootmeesters NWA worden genoemd, “Like NWA, One-hundred miles and running”. Het laatste nummer, See The Light laat helemaal horen dat de band maling heeft aan de dwangbuis waar sommige hardcore band zich in laten gieten. Hier gaat vocalist Bas ‘BEF Ammo’ Siersema een duet aan met zijn vrouw Rebecca die een engelachtig stemgeluid in huis blijkt te hebben. Dat alles wordt gecombineerd met echte metal riffs.

Verder zijn nog een aantal nummers het noemen waard. Payback’s A Bitch was de naam van de EP waarmee de band in 1998 zich in de kijker wist te spelen. Er was indertijd geen titeltrack, nu zo’n 25 jaar later is hij dan toch geschreven. Sore kreeg al goede pers van Aardschok in 1998 dus een heropname mocht niet ontbreken op dit album. Rika’s Angels is een ode aan de friture Rika waar de jongens van Downset en andere M-Town bands vroeger rondhingen.

Heerlijk origineel hardcore album dat bewijst dat deze M-Town rebels het nog kunnen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00