Home » Moon Letters – Thank You From the Future

Moon Letters – Thank You From the Future

door Xander Pas
1,5K views 2 minuten leestijd

Thank You From the Future is het tweede studio album van Amerikaanse prog rock band Moon Letters. Deze band uit Seattle bracht in 2019 debuut album Until They Feel the Sun uit. Qua geluid lijken beide albums erg op elkaar en is het geluid van Moon Letters al snel herkenbaar. Met dit album hebben ze een schepje bovenop het vorige gedaan en een waar prachtalbum neergezet.

Met een vleugje Yes, een hintje Gentle Giant in combinatie met talloze geluiden en fijn spel heeft deze band een heel interessant en prettig geluid. Nummers als Mother River vullen de kamer rijkelijk. De zeven nummers op dit album zitten allen goed in elkaar, grijpen de aandacht en zijn prima gemixt. De science fiction achtige space rock geluiden komen mooi naar voren, de instrumenten klinken rijkelijk en complimenteren mooie vocalen verzorgd door Mike Murphy en John Allday. Over John Allday gesproken, wat een fijn synthesizer werk verzorgde hij voor deze plaat. De mix is verzorgd door Colin Marston, die eerder al samen werkte met Athiest. The Howling Wind en talloze andere bands in het metal en rock genre. Ook hier heeft hij mooi werk verricht.

Moon Letters is een buitengewoon interessante band die het genre waar menig muziekliefhebber en ik van houden mooi terugbrengen in een fris jasje. Dit is een mooi stukje progressive / space rock, precies hetsoort muziek waar ik enorm van geniet. Van album opener Sudden Sun, waarbij ik aan het debuut van Greenslade moest denken, tot aan de prachtige sluiter Yesterday is Gone waarbij het mooie gitaarwerk van Michael Trew het laatste nummer inzet.

Dit is een band die mijn aandacht en respect met dit album meer dan hebben verdiend. Deze band heeft beide albums zelf (zeer gelimiteered) uitgegeven en met name dit album is collectie waardig voor progressive rock liefhebbers. Ik ben aangenaam verrast en ben beniueuwd wat de nabije toekomst voor deze band brengt. Hopelijk een Europese tour, want deze nummers wil ik graag eens live horen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00