Home » Van Der Graaf Generator – The Bath Forum Concert

Van Der Graaf Generator – The Bath Forum Concert

door Xander Pas
2,K views 2 minuten leestijd

Progressive rock liefhebbers en audiofielen opgelet! Dit is een release om van te smullen. Op 1 maart bracht Cherry Red Records een nieuw live album van Van Der Graaf Generator uit in 5.1 surround sound.

Deze live set bestaat uit 2 CDs en een DVD (+ Blu-Ray). In totaal telt het concert 12 nummers. “Interference Patterns” is een goede opener, de band is erg energiek en het geluid is goed. “Interference Patterns” is afkomstig van “Trisector”, het tiende album van de band wat in 2008 werd uitgebracht. Het feit dat ze met een iets recenter nummer beginnen is een goed begin. In de 50+ jaar die de band bestaat hebben ze maar liefst 13 fantastische platen gemaakt. Ze gaan vervolgens door met een nummer wat drie jaar eerder op een album te vinden was: “Every Bloody Emperor”. Dit nummer wordt prachtig gezongen door Peter Hammill. Zijn stem is duidelijk verouderd, maar zingen kan hij nog steeds. De sterke teksten grijpen je aandacht meteen. Instrumentaal is de band ook hier ijzersterk. Dat Peter Hammill zijn talent niet verloren is verbaasd me niets, naast zijn werk met Van Der Graaf Generator bracht hij maar liefst 36 solo albums uit.

Het is mooi om te zien dat de band meerdere redelijk recente nummers speelt. De uitvoeringen zijn goed en nummers die ik nog niet heel goed kon komen hier mooi aan bod. Een van de nummers waar ik al op hoopte is ‘”Childlike Faith in Childhood’s End”. Wat is dit een prachtig nummer en wat speelt de band hem hier goed. Afkomstig van het album Still Life uit 1976 en een van mijn favoriete platen. Alsof het nog niet genoeg was bevat de clamshell box set van dit live album ook een DVD en Blu-Ray. De CDs draaien nu rondjes in de speler totdat ze duizelig worden, maar de DVD en Blu-Ray zullen dat lot ook tegemoet gaan. Ik had al eerdere beelden van dit optreden gezien en dat het nu volledig is uitgebracht maakt dit een essentieel onderdeel van de Van Der Graaf Generator collectie. Helaas heb ik de band nog niet live gezien, maar als iets met zou moeten overtuigen om daar verandering in te brengen is dat deze release wel. Aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00