Home » Modern Metal met Unburden

Modern Metal met Unburden

door Maurice van der Zalm
3,9K views 2 minuten leestijd

Het is altijd een feestje wanneer je een Nederlandse band tegenkomt die de modern metal omarmt. We hebben zoveel goede muzikanten in Nederland en de band Unburden gaat daar bijhoren. Volgens eigen zeggen gaan ze voor de slagader met de krachtige nieuwe single ‘Grey Matter’

Zwaar, pakkend en nostalgisch. Dat zijn drie woorden om de gloednieuwe single van de Australisch/Nederlandse metalband UNBURDEN te omschrijven. ‘Grey Matter’ dendert doelbewust vooruit en reikt uit de speakers om de luisteraar te grijpen met dreunende ritmes, uitstekende melodieën en dierlijke zang.

“Het draait allemaal om de energie”, legt de band uit. “De track staat er vol mee en heeft de hele tijd dat echte old-school metalcore gevoel. Denk aan “Deep Blue”-tijdperk Parkway Drive, Trivium en Bury Tomorrow. De teksten zijn een kwetsbare vertoning van sterfelijkheid en zelfbeeld, en dit krijgt zoveel gewicht wanneer het boven op een nummer wordt geplaatst dat op een gegeven moment zwaar, melodieus en intens dissonant is.

‘Grey Matter’ werd geproduceerd door de band en vervolgens gemixt en gemasterd door Sebastian Sendon, bekend van zijn bijdragen aan Bleed From Within’s nieuwste plaat “Shrine”, evenals op Periphery’s nieuwste plaat “Periphery V: Djent Is Not A Genre”.

UNBURDEN houdt voet bij stuk en vertelt de wereld dat ze met nummers als ‘Grey Matter’ ertoe doen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00