Home » Dream Ocean – Lost Love Symphony

Dream Ocean – Lost Love Symphony

door Edwin Knip
96 views 1 minuten leestijd

Turks/Duitse symfonische metal van grote schoonheid.
De band is in 2009 in Istanbul, Turkije, opgericht door zangeres Basak Ylva Ceber en gitarist Oz Khan. De andere bandleden zijn gitarist Borna Matosic, bassist Sebastian Heuckmann, drummer Nils Kessen en toetsenist Sebastian Pluck. De band speelt tussen 2010 en 2014 veelvuldig op heavy metal festivals en clubs in Turkije. Sinds 2016 is de band zich gevestigd in Duitsland en zijn ze klaar om hun eerste  volwaardige album te presenteren.
Het hele album duurt ruim een uur. Inception is het instrumentale openingsnummer en het is alsof je naar een film soundtrack luistert. Melodieus en klassiek aandoend komt het nummer voorbij. Met Beyond The Greed wordt het roer volledig omgegooid, stevige gitaar riffs en beukende drums laten een hele andere impressie achter. De twaalf nummers op het album variëren van stevige metal tot nummers die haast klassiek aandoen. Mezzo-sopraan Ceber heeft een krachtige en indringende stem en drukt stevig haar stempel op de nummers.
Divine Light is aanvankelijk een rustig nummer, maar naarmate het nummer vordert wordt het steviger en bombastischer. Er is zelfs een orkest te horen. The Last Dance is ook een ballad achtig nummer en ook hier valt het op dat Ceber het nummer dicteert. Langzaam worden de gitaren dreigender en steviger, maar ze blijft de instrumenten de baas.
Twaalf uitstekende nummers in een perfecte uitvoering. Gedegen gecomponeerd en een genot om naar te luisteren. Voor liefhebbers van symfonische metal is dit haast een must.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00