Home » Tonight Alive – Underworld

Tonight Alive – Underworld

door Edwin Knip
167 views 1 minuten leestijd

Hoogte- en dieptepunten worden overgoten met een aanstekelijke pop-rock saus.
Vijftig minuten lang is het genieten van de opgewekte muziek van Tonight Alive.  De vierkoppige band uit Australië bestaat uit zangeres Jenna McDougall, gitarist Jake Hardy, bassist Cameron Adler en drummer Matt Best. De band is opgericht in 2008 en heeft wat personele wisselingen gekend. Vanaf 2017 speelt de band in de huidige samenstelling. Als voorloper van het nieuwe album werd in 2017 het nummer Crack My Heart al uitgebracht.
De band speelt punk-pop en wordt vaak vergeleken met Paramore. De nummers op het nieuwe album zijn stevig en melodisch. Het album opent met Book Of Love, gevolgd door Burning On. Van verliefdheid naar een verbroken relatie. Het album staat dan ook symbool voor de cirkel van absolute hoogte- en dieptepunten in het bestaan van de band. De band deelt haar donkere schaduwen uit de onderwereld, vanuit de gedachte dat iedereen die schaduwen heeft.
Titels als Disappear, Looking For Heaven en Waiting For The End zeggen genoeg. En alhoewel de titels duister en donker klinken, weet de band er probleemloos de stemming in te houden. Het goede nieuws voor degene die nu nieuwsgierig is geworden naar deze pop-rock band met electro invloeden, is dat de band op 13 maart aanstaande in de Melkweg speelt.  Ga dat zien en horen, lekkere gitaar riffs en aanstekelijke refreinen. En uiteraard zal de band ook de nieuwe single, Temple, live ten gehore brengen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00