Home » Drowning Pool – Hellelujah

Drowning Pool – Hellelujah

door cindy@rockportaal.nl
149 views 2 minuten leestijd

cover drowning pool hallelujahHellelujah! Drowning Pool heeft een nieuw album uit!
Drowning Pool kwam uit de glorieuze stal van Ozzfest, Hun debuutalbum Sinner werd een wereldwijd megasucces! Welke Metalhead kent het nummer Bodies niet? Maar helaas werd de band in 2002 getroffen door de plotselinge dood van zanger en podiumbeest Dave Williams.
Stuurloos zonder zanger kwam in eerste instantie Jason Jones aan boord en later Ryan McCombs. Sinds 2012 is Jasen Moreno frontman van Drowning Pool. Jasen is inmiddels niet echt nieuw meer, aangezien hij op het voorlaatste album Resilience zijn talenten al heeft mogen tonen. Het nieuwe album Hellelujah toont ons dan ook de geboorte en de ontstane chemie van 3 jaar intensief samenwerken.
Met een totale knal van energie begint het album met Push. Direct gevolgd door de absolute hit single By The Blood. Drowning Pool weet heel kundig de hedendaagse rock te vermengen met meer klassiek metal georiënteerde melodieuze klanken, maar behoudt daarin wel haar solide kracht.
Nummers die daarin uitblinken zijn bijvoorbeeld Goddamn Vultures en We Are The Devil. In een nummer als Hell To Pay en de ballad Another Name laat Jasen zijn post-grunge stem het nummer voeden. En in het eigenlijk behoorlijk schizofrene nummer Meet the Bullet laat hij zich weer van een hele andere kant zien. In Snake Charmer laat de band zich fel kritisch uit over de huidige muziekindustrie. Op zich een eeuwenoud verhaal, maar wel in een fraai muzikaal jasje gestoken door Drowning Pool. Feitelijk staat ieder nummer op het album echt op zichzelf en als een bunker. Zowel CJ Pierce (gitaar), Steve Benton (basgitaar), Mike Luce (drum) en Jasen Moreno hebben duidelijk allen hun eigen ruimte binnen de band, en vinden elkaar in perfecte harmonie. Het waarborgen van dit geluid is in de geniale handen van Jason Suecof (Trivium, Deicide, All that remains etc.) gelegd. En dit heeft een kristalheldere en krachtige productie opgeleverd.
Kern van de muziek bij Drowning Pool zit eigenlijk in alle mogelijke manieren van overleven.
Misschien daarom ook dat de band zo’n betrokkenheid voelt bij het Amerikaanse leger. Regelmatig hebben zij een optreden gedaan voor dienstplichtigen die in oorlogsgebieden zitten. En hebben ze zich onvermoeibaar ingezet voor Veteranenzorg.
Zowel hemel als hel zijn mijns inziens niet meer dan een concept. Maar mocht Dave Williams ergens op een mooi wolkje naar beneden kijken, dan doet hij dat zeker met een glimlach en een gevoel van trots.
Amen!
https://www.youtube.com/watch?v=FXE7tVXZxHY
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00