Home » Lutece – From Glory Towards Void

Lutece – From Glory Towards Void

door erik@rockportaal.nl
223 views 1 minuten leestijd

Het Franse Lutece weet met de derde langspeler From Glory Towards Void een prima Black Metal werkstuk te brengen. Verwacht hier echter geen Franse Chanson. De invloeden van deze band zijn voornamelijk buiten de Franse grenzen te zoeken.
En hiermee doel ik vooral op Zweden. Als ik de, overigens prima uitgewerkte, muziek luister schieten namen als Dissection, Marduk en Dark Funeral te binnen. Gepaard met een krachtige sound en een flinke dosis kracht en melodie trekt Lutece ten strijde. Muzikaal en productioneel is From Glory.. een prima staaltje zwartgeblakerd metaal geworden. Opener Let The Carnyx Sound Again is hier een goed voorbeeld van. Opvolger Melted Flesh en het sterke The Venom Within doen hier niet voor onder. Maar het zijn toch vooral Labyrinth Of Souls, het mooie gitaarwerk van From Glory Towards Void, het wat tragere The Dance Of Rolling Heads en de mooie opbouw van The Last Standing Flag welke de show stelen.
Enige kanttekening is dat we dit allemaal wel een keer gehoord hebben en dus geen echte verassingen kunnen verwachten op dit album. Wat mij betreft mag Lutece iets meer een eigen smoel hebben. Verder kan ik alleen maar concluderen dat Frankrijk met deze band een prima act in de gelederen van de extreme metalen heeft. Gepakt met een helderde doch krachtige sound is From Glory Towards Void een mooi werkstuk geworden welke menig fan van Melo black tevreden moet stellen.
Tracklist:

  1. Let The Carnyx Sound Again
  2. Melted Flesh
  3. The Venom Within
  4. Labyrinth of Souls
  5. Architects of Doom
  6. From Glory Towards Void
  7. The Dance of Rolling Heads
  8. The Last Standing Flag
  9. Living My Funeral
  10. What Lies Beyond

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00