Home » Xtort – Isolation

Xtort – Isolation

door erik@rockportaal.nl
251 views 2 minuten leestijd

Uit het as van Nederlandse Industrial helden Hoer is het Gemertse Xtort ontstaan. Na diverse EP’s en een groot aantal optredens is het nu jaren later eindelijk tijd voor het eerste volledige album. Hoer had een meer metal-achtige aanpak terwijl Xtort meer uit het vaatje van Daf, Cabaret Voltaire en consorten tapt.
Maar het is toch vooral Kraftwerk wat ik in de eerste nummers Isolation, Time en het instrumentale Space hoor. Bij Isolation lijkt het erop dat er een sample van de grootheden zelf gebruikt wordt. Alhoewel dit geen sample is maar eigen werk lijkt het een beetje op leentjebuur spelen. Dit kan geen kwaad zolang dit het nummer meerwaarde geeft. Gelukkig past het prima bij het nummer en komen ze er goed mee weg.
Marching is dan weer een lekker nummer waar post-punk gitaar op gaat met klanken van marcherende legerkisten. Het thema oorlog komt vaker voor op dit album. Na het rustige en erotisch getinte Flesh komt het thema (koude) oorlog bij A New Cold War met een uiterst dansbare track weer terug. Samen met Seele zijn dit de meer “poppy” nummers welke mijn hoofd en ledematen doen schudden in stuipachtige bewegen…ook wel dansen genoemd. Het nummer Hell is dan weer een duister nummer doorspekt met samples en gitaar waarbij het krachtige Final War goed op aansluit. Isolation is dan ook een erg divers album geworden waar EBM, Industrial, New Wave en Post-Punk elkaar ontmoeten.
Het heeft me diverse draaibeurten gekost om Isolation te doorgronden. Eenmaal bekend met het album weet het een frisse, diverse en aangename doch duistere memory trip to the past te bieden. En nu maar eens zien wat de heren DJ Kaos en Dr. Anonymous live te bieden hebben. Ter ere van dit album gaan ze in de Lage Landen diverse concerten geven. Ik ga proberen er minimaal ééntje bij te wonen. U ook?

Tracklist:

  1. Isolation
  2. Time
  3. Marching
  4. Flesh
  5. A New Cold War
  6. Space
  7. Hell
  8. Final War
  9. Seele
  10. Into The Night

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00