Home » Dwaellicht – Te Vuur En Te Zwaard

Dwaellicht – Te Vuur En Te Zwaard

door Jochem van der Steen
216 views 1 minuten leestijd

Het afgelopen jaar hebben we al behoorlijk wat Nederlandstalige black metal voorbij zien komen. Bij het horen van deze bandnaam en de titel van de EP dacht ik in eerste instantie dat dit nog zo’n voorbeeld zou zijn. Wat blijkt, we horen hier een (blackened) funeral doom geluid!
De riffs zijn zo traag als een stonede slak, er zit meer galm op dan in de bovenkamer van Trump en de vocals raspen als een roestige kaasschaaf. Kortom, ben je fan van metalcore kun je deze gerust laten voor wat hij is. Heb je echter zin om meegezogen te worden in een donker, meestroostig moeras dan is dit je plaat!
Geestelijk vaders achter dit project zijn Moss Upon The Skull gitarist Jef en drummer Jense. De invloeden van bands als My Dying Bride en Anathema zijn terug te horen maar liggen er nergens te dik op. Net als ik wat verveeld begin te raken start de derde track, De Dans Der Vlammen, dat volledige bestaat uit een middeleeuwse klinkende snarenpartij. Het geeft het geheel perfect die donkere, middeleeuwse sfeer die de band lijkt na te jagen. Gelukkig volgt daarna weer een schreeuw uit het graf om het nummer Vorst te openen voor het wat te gezapig wordt.
Lekker underground zal de EP naast digitaal (op Walpurgisnacht, 30 April) ook in een gelimiteerde oplage van 50 paarse casette tapes verschijnen (op 5 Mei).

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00