Home » Dynamo Metal Fest 2023: Het Ultieme Metalfestival in Eindhoven.

Dynamo Metal Fest 2023: Het Ultieme Metalfestival in Eindhoven.

door Wendy Steenmans
3,5K views 6 minuten leestijd


Ben je klaar om een heel weekend ondergedompeld te worden in de wereld van metal? Dan mag je Dynamo Metal Fest niet missen! Sinds 2015 brengt dit indrukwekkende metal festival de beste bands naar Eindhoven voor een onvergetelijke ervaring. Met een epische line-up, een unieke locatie en een levendige sfeer belooft Dynamo Metal Fest een weekend vol adrenaline en headbangen te worden! Rockportaal zal ook dit jaar weer aanwezig zijn om verslag uit te brengen in woord en beeld.

Een indrukwekkende line-up

Dynamo Metal Fest trekt enkele van de grootste namen uit de metalwereld aan. Dit jaar kunnen bezoekers genieten van geweldige optredens van bands zoals Megadeth, In Flames, Trivium, Killswitch Engage, en meer! Met verschillende genres binnen de metal vertegenwoordigd, is er voor ieder wat wils. Of je nu fan bent van krachtige riffs, brute vocals of indrukwekkende gitaarsolo’s, Dynamo Metal Fest biedt het allemaal. Omdat er dit jaar gekozen is voor twee podia (weer een hele mooie groei van het festival) is er nu veel meer ruimte voor een imposante line up. Bands waar we zelf behoorlijk naar uit kijken zijn de Italiaanse dwerg powermetal band Wind Rose, het Zweedse In Flames en onze zuiderburen Fleddy Melculy.
Mocht je Wind Rose nog niet gezien hebben, dan zoek ze vooral even op YouTube, specifiek het nummer Diggy Diggy Hole, dan snap je waarom dit een feestje gaat worden. In Flames is natuurlijk al vele jaren goed voor een technisch hoogstaande pot metal en wie er ook goed is voor een metal party, da’s Fleddy Melculy, zoals ze al meermalen hebben bewezen.

Dan zijn er nog de meer extreme bands die de tent gaan afbreken zoals de snel rijzende hardcore ster Drain, local favorites als metalcore/deathcore helden Changing Tides en bandbattle winnaar Torn From Oblivion. Moordende moshpits verzekerd! Dan heb je nog vreemde eend in de bijt J-Pop meets metalcore band Hanabie. Je potje black metal pak je mee bij Groza. En als je het te warm vind kun je afkoelen bij de ijzige, lome death metal van Frozen Soul die afgelopen weekend op Alcatraz als wisten te overtuigen.

Een unieke locatie

Het IJssportcentrum in Eindhoven wordt omgetoverd tot een metal paradijs voor het Dynamo Metal Fest. Deze locatie, die ook eerder al het toneel was van het legendarische Dynamo Open Air, biedt de perfecte setting voor een weekend vol intense muziek. De combinatie van het stadion achtige gevoel en de bijzondere sfeer zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in de muziek en de energie van de menigte. Dit samen met voldoende te eten en te drinken en daar bovenop ook nog eens een zeer mooie weersvoorspelling zorgt als het goed is weer voor een uitstekend festival.

Een onvergetelijke sfeer

Een van de meest opvallende aspecten van Dynamo Metal Fest is de unieke sfeer. De passie van zowel de artiesten als het publiek is voelbaar in elke noot en elke beweging. De samenhorigheid en vriendschap onder de metalfans creëren een gemeenschap waarin iedereen zichzelf kan zijn en kan genieten van de muziek die ze zo liefhebben. Of je nu alleen gaat, met vrienden of met gelijkgestemde metalheads, je voelt je direct thuis op Dynamo Metal Fest.

Tickets en praktische informatie

Wil je dit geweldige festival zelf beleven? Zorg ervoor dat je op tijd je ticket bemachtigt! Tickets zijn verkrijgbaar via de officiële website van Dynamo Metal Fest. https://www.dynamo-metalfest.nl/tickets Houd ook de website in de gaten voor eventuele updates en belangrijke informatie, zoals pendelbusschema’s https://www.dynamo-metalfest.nl/informatie en lockermogelijkheden: https://dynamometalfest.eventsafe.eu/

Hard cups bekers is de inmiddels welbekende formule op DMF. Voor degene die nog niet weten hoe het werkt of het vergeten zijn herhalen we het nog een keertje. Als je een biertje koopt, koop je daar voor €1 een hardcup bij. Elke keer als je een nieuw biertje haalt, lever je je oude beker in en krijg je een nieuwe, schone beker. Raak die beker dus niet kwijt, want dan moet je een nieuwe kopen. Aan het einde van de dag heb je dus een beker over, die kun je mee naar huis nemen als aandenken, want we hebben deze toffe bekers met de line-up erop gedrukt! Ook is er de optie om aan het einde van het festival je beker te doneren in de daarvoor bestemde bak. Voor elke beker in die bak geven wij €1 aan de stichting No Guts No Glory, een stichting die muzikale dromen verwezenlijkt voor doodzieke mensen.

Ook zullen er dit jaar weer signeersessies verzorgd worden door Metalfan.nl. bands die inmiddels al toegezegd hebben: Warbringer, Megadeth, Fleddy Melculy, Biohazard, Boneless Ones, Killswitch Engage, Brand Of sacrifice, Cobra The Impaler, Windrose, Gloryhammer en Shadow Of Intent.

Mocht je nu net als wij al helemaal in de stemming zijn of misschien nog wat meer enthousiasme nodig hebben dan kan je altijd nog de DMF Spotify lijst luisteren.

Mocht je de weg naar een koud biertje niet weten dan is er ook nog een duidelijke plattegrond die je kan helpen de weg terug te vinden. Er staan natuurlijk ook nog andere nuttige dingen vermeld op de plattegrond!

Plattegrond DMF 2023

Plattegrond

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00