Home » Early Adopters – Lucky People

Early Adopters – Lucky People

door rob@rockportaal.nl
125 views 3 minuten leestijd

Early Adopters bestaat uit vijf heren welke in 2009 doorstroomde tot aan de finale van De Grote Prijs van Nederland en vervolgens na enkele voorprogramma gigs voor Anneke van Giersbergen te hebben verzorgd, spontaan van het toneel verdwenen. Naar ik dacht debet aan de vloek die op deelnemers van de grote prijs van Nederland rust, echter blijkt niets minder waar. De heren hebben in de luwte van de Belgische Ardennen een tiental gitaarpop nummers opgenomen en deze verzameld op het debuut genaamd Lucky People.
Allereerst mijn respect en complimenten voor hoe de band zijn zaken regelt. Het album is uitgebracht in eigen beheer en op 12”vinyl. Naar mijn mening de enige muziekdrager voor een band die zichzelf ook maar enigszins respecteert (en het kan betalen natuurlijk). Het tekent de liefde voor muziek van deze heren. Daarnaast heeft de band tot op heden nog geen boeker of management in de armen genomen en regelt het dergelijke zaken geheel zelf. Tekenend hiervoor is het promotie pakketje wat op de deurmat viel met een handgeschreven briefje met de tekst “Hallo! Bij deze sturen wij, jullie ons debuut album! Zouden jullie een recensie willen plaatsen? Groet, Bram. Early Adopters”. Chapeau voor deze aanpak! Volgende keer de vinyl versie opsturen Bram!
De plaat opent met het prachtig ingetogen Talking Backwards. Het tweestemmige op deze track klinkt geweldig en neemt je direct mee naar de melancholische sfeer waar Early Adopters je wil hebben. Floating House is daar geenszins anders in. Vervelen doet het echter geen moment. Waar veel van dergelijke bands al rap te repetitief worden weet Early Adopters dankzij sterk wisselende gitaar en drum partijen de luisteraar vast te houden.
Metro, het derde nummer op de plaat, zet een wat meer up tempo sfeer in die leidt naar het heerlijk poppy en dansbare Average Boy. Live een erg welkome afwisseling kan ik me voorstellen, zowel voor band als voor publiek.
De drie nummers die volgen (Hoax, Lucky People en We Are) houden de trent vast welke is ingezet gedurende de eerste twee nummers van de plaat. Lekkere pakkende gitaarpop die geen moment verveelt. De plaat zakt echter in elkaar na het nummer We Are. Harmonise en Blank Page klinken inspiratieloos, te zoetsappig en zouden niet misstaan enkele minuten voor het slapen gaan. Twee opvullers zo het lijkt.
Gelukkig weet Early Adopters positief af te sluiten met het sterke, en direct ook langste nummer op de plaat, Love Like Liars. Zanger Jack Baeten weet op dit nummer met enkele ingetogen uithalen de luisteraar weer tot zich te binden.
Early Adopters heeft met dit debuut een juweeltje in handen. Hopen dat de heren binnenkort regio Eindhoven aandoen, want naar vernomen te hebben schijnt de band live meer dan z’n mannetje te staan!
De plaat is gratis te downloaden via http://www.adopters.nl en te beluisteren op de VPRO luisterpaal.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00