Home » Skarhead – Dreams Don’t Die

Skarhead – Dreams Don’t Die

door rob@rockportaal.nl
212 views 3 minuten leestijd

Met Dreams Don’t Die zet Skarhead oprichter Lord Ezec  (a.k.a. Danny Diablo) een tribute neer van zijn favoriete bands uit de jaren ’86 t/m ’89. Hierbij moet gedacht worden aan bands als Warzone, Leeway, Killing Time, Sheer Terror en Outburst. Voor de gehele tracklisting verwijs ik je graag naar ’t einde van deze review, maar dat het een imponerende lijst van hardcore bands uit de hoogtij dagen van de New Yorkse hardcore scene betreft zal eenieder het over eens zijn.
Los daarvan heeft Skarhead, zoals we gewend zijn, wederom een hele meute aan hardcore grootheden weten te strikken welke fungeren als gast artiesten op deze uitermate fijne plaat. Zo maken onder andere Scott Vogel van  Terror, Paul Bearer van Sheer Terror en Mad Joe van Wisdom in Chains hun opwachting op deze plaat.
De originaliteit van de gekozen bands voor deze tribute spat er niet van af. Vele platen zijn deze voorgegaan met vrijwel exact dezelfde line-up. Dit is overigens begrijpelijk als men een tribute plaat uitbrengt van deze specifieke periode. Om sommige bands kun je simpelweg niet heen. Des te interessanter is de keuze in nummers van eerder genoemde bands. Van Warzone en SOD horen we helaas niets vernieuwends, maar de keuze bij onder andere Sick of It All (Pete’s Sake) en Sheer Terror (Cup O’Joe) is verassend te noemen.
De track die er het meest uitspringt is zonder enige twijfel When You Were Mine van Prince. Skarhead gooit er echter nog een schepje bovenop door naar de versie van Cindy Lauper te refereren. Een dergelijk nummer laat echter ook pijnlijk merken dat er qua muzikaliteit weinig  te halen valt uit dit hardcore zevental. Een simpele bas intro, de gitaarakkoorden op een hand te tellen en het standaard gebrul van de frontman brengt geen vernieuwende versie te weeg.
De rest van de nummers op Dreams Don’t Die steken exact in elkaar als je zou verwachten. Het origineel met een Skarhead jasje. Voor mij persoonlijk pakt dit geweldig uit aangezien ik meer fan ben van de hedendaagse (beatdown) hardcore dan de oldschool variant. Voor mensen die deze mening delen betreft het hier een geweldige plaat. Echter, voor mensen waar niets boven het oldschool origineel gaat en niets hebben met de hedendaagse hardcore  kunnen deze plaat beter links laten liggen.
01. The Hard Way (originally by OUTBURST) (feat. Scott Vogel)
02. Backtrack (originally by KILLING TIME) (feat. Mad Joe)
03. As One (originally by WARZONE)
04. Trueblue (originally by UNDERDOG) (feat. Jimmy Williams & Stress The Whiteboy)
05. Pete’s Sake (originally by SICK OF IT ALL) (feat. Bundy Blunts)
06. Malfunction (originally by CRO-MAGS) (feat. Eddie Sutton)
07. Sit Home And Rot (originally by MURPHY’S LAW) (feat. Stress The Whiteboy)
08. United Forces (originally by S.O.D.) (feat. Adlib)
09. Stand For (originally by LEEWAY) (feat. Eye-Ra-Haze)
10. Cup O Joe (originally by SHEER TERROR)
11. Break Down The Walls (originally by YOUTH OF TODAY) (feat. Ivan Murillo)
12. Soulcraft (originally BY BAD BRAINS) (feat. Eddie Sutton)
13. With Time (originally by AGNOSTIC FRONT)
14. When You Were Mine (originally by CYNDI LAUPER) (feat. Paul Bearer)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00