Home » Ecstatic Vision – Under The Influence

Ecstatic Vision – Under The Influence

door pim@rockportaal.nl
293 views 2 minuten leestijd


In 2013 gebeurde er iets in Philadelphia. Het toen nog onbekende Ecstatic Vision werd geboren en bracht een demo uit. Door die demo en hun psychedelische live optredens werden ze door Relapse Records getekend en na hun eerste LP Sonic Praise uit 2015, toerden ze met Enslaved, Yob en Uncle Acid & The Deadbeats. In 2017 kwam hun tweede LP Raw Rock Fury uit en god wat was die goed (dat weet ik nog). En op 4 mei verschijnt via Heavy Psych Records Under The Influence, een coverplaat waarop Ecstatic Vision laat horen dat het tijd is om de wereld te veroveren.
In de recensie over Raw Rock Fury, schreef ik dat sommige platen niet digitaal beluisterd moeten worden omdat een plaat beluisteren een belevenis is. Daar ben ik het na deze plaat nog meer mee eens geworden. Under The Influence is een belevenis en hoewel ik hem helaas niet op vinyl heb kunnen beluisteren, kan ik me heel goed voorstellen hoe deze plaat klinkt als de naald in de groef valt: Fok-king goed.
Uniek aan deze band is hun rauwe sound die ze op dit album over de liedjes van Hawkwind en MC5 hebben gedrapeerd. Alsof alles is opgenomen tijdens een live concert, wat zonder meer past bij deze band: deze muziek hoeft niet overgeproduceerd te worden dan zou het alleen maar sfeer verliezen en dat is juist de kracht van Ecstatic Vision. Luister naar het drieluik Born To Go, Master Of The Universe en Come Together: die solo en riff in Born To Go is zo fucking geil, die riff van Master Of The Universe is zo hard en die saxofoon…..god die saxofoon komt vanuit het niets en…en……kippenvel….by the power of greyskull this is good……
Conclusie: Ecstatic Vision is een tijdmachine die voor een klein half uurtje een poort opent naar de jaren 60/70, waar lavalampen, drugs en rockmuziek de boventoon voerden. Het gevolg is dat de wereld van nu met z’n stopcontactauto’s, tablets en smartphones je geen reet meer kan schelen. Het enige wat je wil is terug naar de tijd van de jaren 60/70, deze plaat op een shitty pick up horen, op een slaapkamer met al je vrienden en vriendinnen terwijl je een jointje rookt en LSD slikt. En terwijl je rondzweeft in de onmetelijkheid van het universum hoor je de muziek van de kosmos. En is alles één: muziek.
Op een schaal van 1 tot 10:
11

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00