Home » The Kut – Valley Of Thorns

The Kut – Valley Of Thorns

door Edwin Knip
143 views 2 minuten leestijd

Alternatieve rock met grunge invloeden uitgevoerd door de Engelse finalist van de UK Songwriting Contest 2017.
The Kut is een driekoppige band, gevormd rond de persoon van multi-instrumentalist Princess Maha. De meeste recente line-up wordt gecompleteerd door Diana Bartmann op drums en Stella Vie op bas en toetsen. De band toert al wat langer door Engeland en heeft ook optredens gedaan in Nederland, Belgie, Duitsland en Tsjechie. Voor Record Store Day 2017 werd de EP The Kut in een oplage van 500 stuks aangeboden. Mede door fundraising wist de band binnen afzienbare tijd een grote schare fans aan zich te binden zodat het beoogde kapitaal meer dan gehaald werd. De geldschieters krijgen speciale aanbiedingen zoals gesigneerd werk, toegang tot rehearsals tot zelfs een vermelding in de liner notes van het album.
Het blad Metal Hammer vat het mooi samen: The Kut is het bastaard liefdeskind van Courtney Love en Marilyn Manson met fantastische riffs en chaotische live shows. Het album telt tien nummers en trapt af met Mind Games, gevolgd door Hollywood Rock’n Roll. stevige rock met een duidelijke herkenbare melodielijn en sterke zang. Hier zijn de grunge invloeden al duidelijk te horen. I Want You Maniac is eveneens een stevig uptempo nummer waarin de vocalen nog net boven de gitaar riffs uitkomen.
I Am Vain kent lekker ruig gitaarwerk waarna er in Alekhine’s Gun een bonte mengeling van muziekstijlen volgt. Het nummer schiet van links naar rechts, van een rustig ballad moment naar harde, scherpe metal. De vocalen zijn hier ook agressief en rauw. X-Ray Eyes is dan weer een wat rustiger nummer dat sporadisch wat tempo versnellingen kent. Het hele album klinkt goed als geheel en maakt de luisteraar zeker benieuwd naar een live show. Zeker gezien de lovende kritieken in de Britse pers worden er toch wel verwachtingen geschapen. Voorlopig is de band deze zomer alleen nog in Engeland op diverse festivals te horen, maar aan de lijst met toerdata wordt gewerkt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00