Home » Edenbridge – Shangri-La

Edenbridge – Shangri-La

door Edwin Knip
281 views 1 minuten leestijd

Door de wereldwijde pandemie wordt ook Edenbridge gedwongen om de Europese tour af te breken. In plaats daarvan besluiten de Oostenrijkers aan de slag te gaan met een nieuw album. Het resultaat is uiteindelijk het album Shangri-La met negen nieuwe nummers.
Het album opent met het ruim acht minuten durende At First Sight. De eerste tonen zijn bombastisch en overweldigend. Stevig gitaarwerk en beukende drums vullen bijna de eerste minuut voordat we de vocalen van Sabine Edelsbacher horen. Er volgen koortjes en diverse ritme wisselingen. In het midden neemt het nummer een rustpunt, muzikaal vergelijkbaar met de oude Pink Floyd, waarna het nummer weer aanzwelt.
Hall Of Shame en Freedom Is A Roof Made Of Stars zijn zonder meer de hardste nummers op het album, sterke riffs worden gecombineerd met een ritme sectie die in een flink hogere versnelling werkt. Met de semi-ballad Savage Land slaat Edenbridge een nieuw pad in. Edelsbacher weet alle aandacht op haar stem te laten vestigen, het is een mooi en ingetogen nummer.
Absoluut hoogtepunt is het meer dan een kwartier durende The Bonding Part 2 dat uit meerdere ‘hoofdstukken’ bestaat. De band gooit alle registers los in dit nummer, van hard naar zacht, alles komt voorbij. Er zit subtiel pianospel in maar ook ruige gitaar riffs. Het is een genot om naar te luisteren. Liefhebbers van Edenbridge weten wat de band in petto heeft en zullen dit album juichend ontvangen. Voor de liefhebber ligt hier een album dat zeker een keer gehoord moet worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00