Home » Carr Jam – 21

Carr Jam – 21

door Maurice van der Zalm
228 views 2 minuten leestijd


(foto credit: Stefan Bjärkemark )
Na het succesvolle album is Carr Jam – 21 helemaal terug. Het project is in het leven geroepen om de nalatenschap van de veel te vroeg overleden drummer Eric Carr van KISS  in leven te houden. En daarmee ook de muziek van KISS zelf.
Het als op het vorige ‘album’ kun je verwachten dat de heren Dregen (The Hellacopters, Backyard Babies), Gustav Kronfelt (video producer), Jolle Atlagic (Electric Boys, The Quill), Jesper Lindgren (Velvet Insane), Ryan Roxie (Alice Cooper/Slash’s Snakepit)  en Philip Shouse (Accept, Ace Frehley, Gene Simmons) je ook nu weer vermaken met uitstekende old-school rock and roll. Mats Léven (Vandenberg) en Martin Sweet hebben ditmaal ook hun steentje bijgedragen.
Eyes Of Love is in de beste KISS traditie neergezet en dat betekent rock and roll zoals het in de jaren zeventig werd gemaakt en nog altijd tot de verbeelding spreekt. Een compositie die daarbij ook een klein knipoogje naar Highway To Hell van AC/DC geeft.
Love Her All I Can is natuurlijk een onvervalste KISS-klassieker. Wel één uit de tijd dat Eric Carr nog geen lid van KISS was. De heren zijn dicht bij het origineel gebleven en alles lijkt ook analoog opgenomen te zijn. De sfeer van een halve eeuw geleden overheerst. Het is de andere zang die het verschil maakt.
Can You Feel It gaat een paar jaartjes minder terug. Het is de radiorock van de jaren tachtig die hier hoogtij viert. Opvallend is misschien wel Snowblind dat oorspronkelijk op het eerste solo-album van Ace Frehley te vinden is. En na al die jaren is het geluid onlosmakelijk verbonden met deze gitarist van het eerste uur van KISS. Hier is de zang zelfs enigszins te vergelijken met het onderdeel.
Carr Jam – 21 houdt de nalatenschap van Eric Carr levend, maar maakt tevens een eerbetoon aan de klassieke rock van de iconen van ‘de hottest band in the world’.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00