Home » Jazz Sabbath – Jazz Sabbath Vol. 2

Jazz Sabbath – Jazz Sabbath Vol. 2

door Edwin Knip
646 views 2 minuten leestijd

Het tweede album van deze formatie waarin wederom nummers van Black Sabbath in een jazz jasje worden gehesen.
Er wordt flink uitgepakt, naast de digitale download en de cd komt het album ook uit op cassette. En op twee kleuren vinyl, de liefhebber heeft de keuze tussen zwart en oranje vinyl. Van de zeven nummers komen er twee van het album Black Sabbath, twee van Paranoid. Van de albums Vol.4, Sabbath Bloody Sabbath en Sabotage komt elk één nummer.
Paranoid is het eerste nummer, het is een uitgesponnen versie van bijna acht minuten. Het nummer wordt gedomineerd door de piano en weet de melodielijn van het origineel goed te volgen. Het tempo is er helemaal uit waaardoor het een volledig ander nummer wordt. De basis van de band bestaat op dit album uit pianist Milton Keanes, drummer Juan Také en bassist Jacque T’fono. En wederom heeft Adam Wakeman zijn bemoeienis met het nieuwe album.
De nummers Snowblind, Behinde The Wall Of Sleep en Sabbra Cadabra volgen. De muzikale basis wordt her en der aangevuld met een trompet, een clarinet of een hoorn. Er zijn maar liefst elf gast muzikanten die meespelen op dit album.
N.I.B. mist het overbekende gitaar intro, deze keer neemt Keanes dat voor zijn rekening op de piano. Anders, maar nog steeds herkenbaar.  Halverwege is er een gitaarsolo van Newton Abbot. Afsluiter van het album is het nummer Black Sabbath van het gelijknamige album. Ook hier weer die herkenning en nogmaals de verwondering dat al die overbekende stevige hardrock nummers ogenschijnlijk makkelijk in een jazz jasje gegoten kunnen worden.
Geen hardrock, geen rock, gewoon jazz. Een hele andere insteek, maar zeker het aanhoren waard. Het laat je nummers anders beleven.
De grote man achter dit project is Adam Wakeman, zoon van Rick Wakeman (Yes). Adam heeft regelmatig meegespeeld met Black Sabbath en Ozzy Osbourne. Het hele verhaal rond de band en haar geschiedenis staat uitvoerig beschreven bij de bespreking van het eerste album, ook hier op rockportaal te vinden. Een geweldig idee en zeker de moeite waard om te lezen. Het maakt het allemaal wat duidelijker.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00