Home » Edenbridge – The Chronicles Of Eden Part 2

Edenbridge – The Chronicles Of Eden Part 2

door Edwin Knip
172 views 2 minuten leestijd

De tweede ‘Best of” van de band Edenbridge wordt uitgebracht op het moment dat de band haar 20e verjaardag viert.
Net als voor het in 2007 verschenen album The Chronicles Of Eden mochten de fans stemmen op hun favoriete nummers van de studio albums nummer 5 tot en met nummer 10. We hebben het dan over de periode van The Grand Design uit 2006 tot en met het album Dynamind uit 2019. De stemming van de fans leverde een resultaat waar de band al rekening mee gehouden had, er zaten niet echt grote verrassingen tussen.
De band besluit om vier nummers van elk album te kiezen en deze te combineren met oudere nummers die niet of moeilijk te bemachtigen zijn. En als extra bonus staan er twee nieuwe nummers op, akoestische versies van Higher en Paramount.  Van het nummer Dynamind staat er een opnieuw opgenomen versie op. Het hele album duurt ruim 2,5 uur en is een genot om naar te luisteren. Zangeres Sabine Edelsbacher heeft een uitermate fijne stem om naar te luisteren. Het artwork van het album komt voort uit een visieon dat Edelsbacher had over het Noorderlicht oftewel Aurora Borealis. Drummer Johannes Jungreithmeier heeft dit uitgewerkt en een flinke hand in het uiteindelijke hoesontwerp gehad.
De nummers op het album variëren van stevige rock tot sferische filmmuziek. Er zijn nummers met folk invloeden maar ook is er af en toe een klassiek aandoend koor te horen, er staat van alles wat op. Met de toevoeging van de nummers The Bonding en MyEarthDream heeft de band er voor gezorgd dat er twee nummers op staan die langer dan 10 minuten elk duren. Het album opent met de hit Higher.
Allright A New Tomorrow is een energiek uptempo nummer vol met orkestrale snufjes. Daarna gaat het tempo omlaag voor het mooie intieme Until The End Of Time. De nieuwe versie van Dynamind (Easter Version 2020) is werkelijk een juweeltje waarin Edelsbacher laat horen hoe goed ze haar stem beheerst. Stevige nummers als Bon Voyage Vagebond en Live And Let Go zijn dan weer van een heel ander kaliber en zo staat er voor elk wat wils op het album.
Voor de fans is het één groot feest van herkenning, voor degene die nu voor het eerst van Edenbridge hoort, is dit de ultieme mogelijkheid om een goed beeld te krijgen van deze geweldige band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00