Home » Hail The Sun kondigt nieuw album aan en nieuwe video

Hail The Sun kondigt nieuw album aan en nieuwe video

door Maurice van der Zalm
148 views 2 minuten leestijd

Twee jaar geleden kwam de band Hail The Sun toevallig op mijn pad door een wat bijzondere video. Ik was nieuwsgierig genoeg om het album Mental Knife toen te gaan beluisteren en daar kreeg ik geen spijt van.
Mijn conclusie toen was: “Hail The Sun is een ware ontdekking voor me die het nodige in me los brengt. Het album heeft in al zijn facetten alle elementen die de (extreme) progressieve rock zo interessant maakt. Het ene moment volg je een krachtige melodie om even later los te mogen gaan in, noem het chaotische of hysterische ervaringen. Het stemgeluid van Donovan Melero is sterk en spreekt zeer tot de verbeelding, terwijl zijn bandleden alles uit de kast halen om de exploderende energie die vrijkomt te beteugelen, maar ook weer aan te wakkeren. Mental Knife is een ervaring die je meezuigt in de draaikolk van muziek. Het is even wennen, maar daarna wil je gewoon even niets anders meer.”
Vandaag kwam de band met het bericht dat ze op 16 april via Rude Records het vijfde album New Age Filth gaan uitbrengen. Deze aankondiging gaat gepaard met de video van de eerste single Domino.
Het nieuwe album is het meest ambitieuze album volgens de band en het duurde slechts vijf weken om het in zijn geheel op te nemen. Het viertal besloot om samen in een appartement te gaan ‘wonen’ naast de studio waardoor de focus compleet op het nieuwe werk zou liggen. In de tien nieuwe composities zijn ze op zoek gegaan naar hun grenzen en klinker harder maar ook weer toegankelijker dan ooit. De energie en vibe van de punt is ook op de nieuwe single te horen.
Over Domino zegt zanger/drummer Donovan Melero: “Reflecting is important. What we might discover in reflection can be a hard pill to swallow. I’m only as big as my weakest character flaw. I’m told that I talk a lot in my sleep, and these are the things I think I say.”

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00